Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Tijdlijn problemen kinderopvangtoeslag

In de tijdlijn staan de ontwikkelingen rond de problemen met de kinderopvangtoeslag. Zoals nieuwe regelingen, kamerbrieven en rapporten.

2024

 1. 22 apr

  Start nabestaandenregeling

  Naast ouders die zijn gedupeerd door de problemen met de kinderopvangtoeslag, zijn er ook ouders die in diezelfde periode een kind verloren hebben. Deze kinderen zouden recht hebben gehad op de kindregeling als zij nog hadden geleefd. Voor de nabestaanden van deze kinderen is er nu de nabestaandenregeling.

 2. 26 mrt

  vierde groep ex-toeslagpartners ontvangt aanmeldbrief

  Op 26 maart 2024 ontvangt een vierde groep ex-toeslagpartners een brief van UHT. Met deze brief kunnen zij zich aanmelden voor de ex-toeslagpartnerregeling.

 3. 27 feb

  Derde groep ex-toeslagpartners ontvangt aanmeldbrief

  Op 27 en 28 februari 2024 ontvangt een derde groep ex-toeslagpartners een brief van UHT. Met deze brief kunnen zij zich aanmelden voor de ex-toeslagpartnerregeling.

 4. 16 feb

  16e voortgangsrapportage: waar staan we nu?

  In het laatste halfjaar van 2023 zijn ongeveer 50 procent meer beoordelingen afgerond ten opzichte van het eerste halfjaar van 2023. Dit staat in de 16e voortgangsrapportage.

 5. 22 jan

  68.376 mensen meldden voor herstel kinderopvangtoeslag

  Van alle aanmeldingen heeft 64.239 een eerste toets gehad, 33.225 zijn erkend als gedupeerde.

 6. 1 jan

  Aanmelden voor herstel is niet meer mogelijk

  U kon zich tot en met 31 december 2023 aanmelden voor herstel.

2023

 1. 24 nov

  Aanvullende schuldhulpverlening beschikbaar voor jongeren

  Per 1 november 2023 is er aanvullende schuldhulpverlening voor jongeren die recht hebben op de kindregeling. 

 2. 22 nov

  Aanmeldtermijn aanvullende schade verlengd tot 1 januari 2025

  Het kabinet heeft besloten om de aanmeldtermijn voor het indienen van een verzoek voor aanvullende schade te verlengen. Dit betekent dat alle erkend gedupeerde ouders tot 1 januari 2025 de tijd hebben om zich aan te melden voor aanvullende werkelijke schade. 

 3. 26 okt

 4. 29 sep

  15e voortgangsrapportage: verbetermaatregelen hersteloperatie leiden tot versnelling

  De maatregelen die het kabinet de afgelopen maanden heeft genomen om de Hersteloperatie Toeslagen te verbeteren, zorgen voor een versnelling bij de integrale beoordelingen. Dit schrijft staatssecretaris De Vries in de 15e voortgangsrapportage.

 5. 28 sep

  Eerste groep ex-toeslagpartners ontvangt aanmeldbrief

  Vanaf 30 september kan een eerste groep ex-toeslagpartners een brief verwachten van UHT. Met deze brief kunnen zij zich aanmelden voor de regeling

 6. 19 jul

  Driegesprek biedt ouder erkenning en duidelijkheid

  Vanaf juli 2023 zijn alle herstelteams in Nederland in staat om een driegesprek te voeren. Een driegesprek brengt een gedupeerde ouder, een brede ondersteuner van de ouder vanuit de gemeente en de persoonlijk zaakbehandelaar (UHT) in een gesprek samen.

 7. 14 jul

  Wet aanvullende regelingen herstelsteloperatie toeslagen van kracht

  De wettekst is gepubliceerd is in het Staatsblad. Dit betekent dat de ‘Wet aanvullende regelingen hersteloperatie toeslagen’ vanaf 15 juli 2023 officieel van kracht is.

 8. 2 jun

  Voortgangsrapportage eerste kwartaal 2023: aanvullende maatregelen om de hersteloperatie te versnellen

  Het kabinet wil met een aanvullend pakket maatregelen zorgen voor een verdere versnelling en verbetering van het herstel voor ouders die zijn geraakt door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Dat schrijft staatssecretaris De Vries in de 14e voortgangsrapportage.

 9. 28 apr

  Aanvullend wetsvoorstel voor ex-toeslagpartners en nabestaanden naar de Tweede Kamer

  Staatssecretaris van Financiën Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) heeft vandaag het aanvullende wetsvoorstel voor ex-toeslagpartners en nabestaanden aangeboden aan de Tweede Kamer.

 10. 3 feb

  Voortgangsrapportage 4e kwartaal 2022: Versnelling in de hersteloperatie

  Met de inzet van een aantal gerichte verbetermaatregelen lijkt het haalbaar om een versnelling te realiseren in de hersteloperatie. Dat schrijft staatssecretaris De Vries in de 13e voortgangsrapportage.

2022

 1. 4 nov

  Wet hersteloperatie toeslagen officieel van kracht

  Nu de wettekst is gepubliceerd in het staatsblad, is de Wet hersteloperatie toeslagen officieel van kracht. En kunnen we starten met de uitvoering van de kindregeling.

 2. 1 nov

  Wetsvoorstel Wet hersteloperatie toeslagen aangenomen door Eerste Kamer

  Na de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer het wetsvoorstel Wet hersteloperatie toeslagen aangenomen. Zodra de wet in het Staatsblad staat, is deze van kracht.

 3. 21 okt

  Voortgangsrapportage 3e kwartaal 2022

  Vandaag stuurde staatssecretaris De Vries de Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag 3e kwartaal 2022 (de 12e voortgangsrapportage) naar de Tweede Kamer.

 4. 4 okt

  Wetsvoorstel Wet hersteloperatie toeslagen goedgekeurd

  De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel voor de Wet hersteloperatie toeslagen goedgekeurd. Lees hier wat er nu gaat gebeuren.

 5. 28 sep

  Loket betaalde schulden geopend

  Sociale Banken Nederland (SBN) heeft het loket al betaalde schulden voor gedupeerde ouders van de problemen met de kinderopvangtoeslag geopend.

 6. 15 jul

  11e Voortgangsrapportage naar de Tweede Kamer

  Vandaag stuurde staatssecretaris De Vries de 11e Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag naar de Tweede Kamer.

 7. 28 jun

  Wetsvoorstel Wet hersteloperatie toeslagen naar de Tweede Kamer

  Staatssecretaris De Vries heeft vandaag het wetsvoorstel Wet hersteloperatie aangeboden aan de Tweede Kamer.

 8. 1 jun

  Gratis rechtsbijstand bij uithuisplaatsingen

  Vanaf vandaag kunnen ouders gratis rechtsbijstand krijgen als hun kinderen uit huis zijn of worden geplaatst.

 9. 14 apr

  10e Voortgangsrapportage naar de Tweede Kamer

  Vandaag stuurde staatssecretaris De Vries de 10e Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag naar de Tweede Kamer.

 10. 31 mrt

  Extra hulp bij uithuisgeplaatste kinderen

  Gedupeerde ouders van wie de kinderen uit huis zijn geplaatst, krijgen extra hulp. Ze kunnen vanaf 4 april hulp krijgen van een landelijk ondersteuningsteam. En er komt gratis rechtsbijstand.

 11. 10 jan

  Aukje de Vries nieuwe staatssecretaris

  Vandaag is Aukje de Vries beëdigd als de nieuwe staatssecretaris Toeslagen en Douane.

 12. 5 jan

  Loket private schulden geopend

  Hebt u door de problemen met de kinderopvangtoeslag private schulden? Vanaf 5 januari kunt u uw betalingsachterstanden indienen via het loket private schulden.

2021

 1. 3 dec

  9e Voortgangsrapportage naar de Tweede Kamer

  Vandaag stuurde staatssecretaris Van Huffelen de 9e Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag naar de Tweede Kamer.

 2. 3 dec

  Plannen voor verbetering herstelproces

  We gaan verbetering doorvoeren in het herstelproces. Dat laat staatssecretaris Van Huffelen vandaag aan de Tweede Kamer weten in een brief bij de 9e Voortgangsrapportage. De verbeteringen moeten er voor zorgen dat het herstel beter bij de ouders past. En dat het sneller gaat.

 3. 28 okt

  Voorstellen aanvullende regelingen naar de Tweede Kamer

  Gedupeerde ouders kunnen de komende maanden een persoonlijke brief met excuses van het kabinet verwachten. Bij de brief zit een officiële verklaring. Hierin staat dat de ouders geen fraudeur is met kinderopvangtoeslag. Lees meer over de brief en verklaring.

 4. 30 sep

  8e Voortgangsrapportage naar de Tweede Kamer

  Vandaag stuurde staatssecretaris Van Huffelen voorstellen voor de kindregeling en ex-partnerregeling naar de Tweede Kamer. Ook ligt er een voorstel voor problemen met andere toeslagen: huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget. De regelingen worden hoogstwaarschijnlijk pas in 2022 uitgevoerd.

 5. 14 sep

  Excuusbrief en verklaring geen fraudeur van het kabinet

  Een eerste groep ouders kan de komende weken een persoonlijke brief met excuses van het kabinet verwachten. Bij de brief zit een officiële verklaring. Hierin staat dat gedupeerde ouders geen fraudeur zijn met kinderopvangtoeslag.

 6. 21 jul

  Een verzekering afsluiten na royement

  Ouders met schulden kunnen soms ook hun verzekeringspremies niet meer betalen. Het gevolg hiervan is een achterstand, en soms zelfs een royement. Een aantal verzekeraars heeft nu afgesproken dat zij bij gedupeerde ouders niet meer kijken naar betalingsachterstanden. Daardoor kunnen zij weer een verzekering afsluiten

 7. 23 jun

  Ook schulden van toeslagpartners oplossen

  Ook schulden van toeslagpartners van ouders die gedupeerd zijn door de problemen met de kinderopvangtoeslag lossen we op. Voor hen geldt ook de pauzeknop voor het afbetalen van schulden. De pauzeknop gaat in op het moment dat wij de gedupeerde ouder € 30.000 uitbetalen.

 8. 22 jun

  7e Voortgangsrapportage naar de Tweede Kamer

  Vandaag stuurde staatssecretaris Van Huffelen de 7e Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag naar de Tweede Kamer. Bij de rapportage stuurde zij ook een brief mee met ideeën over mogelijke regelingen voor herstel voor de kinderen en ex-partners van gedupeerde ouders. En mogelijk gedupeerden bij andere toeslagen.

 9. 31 mei

  Kwijtschelden publieke schulden van start

  In juni beginnen de eerste publieke organisaties met het kwijtschelden van de schulden van gedupeerde ouders. Lees meer over welke schulden en bij welke organisaties.

 10. 25 mei

  Afspraken over private schulden

  Vandaag heeft staatssecretaris Van Huffelen de Tweede Kamer geïnformeerd dat ze de schulden van ouders graag wil overnemen. Ook heeft ze met de koepels van private schuldeisers afspraken gemaakt over het oplossen van de schuldenproblemen van ouders. De nieuwe regeling zal waarschijnlijk pas na de zomer starten.

 11. 1 mei

  15.456 ouders hebben recht op Catshuisregeling

  Bijna 15.500 ouders die zich vóór 15 februari hebben gemeld bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen hebben recht op de Catshuisregeling. Het bedrag van € 30.000 is een eerste uitbetaling aan compensatie voor ouders die gedupeerd zijn door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Zij hoeven dit bedrag nooit terug te betalen. Dat schreef staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) op vrijdag 30 april aan de Tweede Kamer. ,,Ik hoop voor alle ouders die we € 30.000 kunnen uitbetalen, dat dit een belangrijke stap vormt in de richting van herstel van het onrecht dat hen is aangedaan,’’ aldus de staatssecretaris.

 12. 20 apr

  Afspraken over kwijtschelden schulden ouders in Msnp en Wsnp

  De Belastingdienst spreekt af schulden af te betalen van gedupeerde ouders die in een Wsnp- of Msnp-traject zitten (schuldsanering). Dit staat in een brief die staatssecretaris Van Huffelen aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 13. 8 apr

  6e Voortgangsrapportage naar Tweede Kamer verstuurd

  De uitbetaling van de Catshuisregeling ligt op schema. Dat staat in de 6e Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag, die staatssecretaris Van Huffelen aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 14. 15 mrt

  Gratis rechtsbijstand voor gedupeerde ouders

  Gedupeerde ouders kunnen gratis rechtsbijstand krijgen, die hen kan helpen de schade die zij hebben opgelopen te herstellen. Deze gratis rechtsbijstand is beschikbaar via de Raad voor Rechtsbijstand.

 15. 17 feb

  Adempauze voor ouders met schulden

  Ouders die in problemen zijn gekomen door de kinderopvangtoeslag krijgen een adempauze. Dat is geregeld via de Tweede Kamer. In die tijd kunnen de schulden van de ouders zoveel mogelijk worden opgelost.

 16. 1 feb

  5e voortgangsrapportage aan Tweede Kamer verstuurd

  Bijna 18.000 ouders hebben zich inmiddels aangemeld bij Toeslagen als mogelijke gedupeerde van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Dat staat in de 5e Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag, die staatssecretaris Van Huffelen aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 17. 18 jan

  Schulden gedupeerde ouders kwijtgescholden

  De Belastingdienst en Toeslagen schelden de schulden kwijt van gedupeerde ouders. Dat doen ze omdat de regering vindt dat gedupeerde ouders nu écht een nieuwe start moeten kunnen maken.

 18. 15 jan

  Kabinet Rutte III treedt af

  Kabinet Rutte III treedt af in verband met de problemen met de kinderopvangtoeslag. Lees de verklaring van minister-president Rutte.

 19. 15 jan

  Kabinetsreactie op rapport 'Ongekend onrecht'

  Het kabinet heeft het rapport 'Ongekend onrecht' van de Parlementaire Onderzoekscommissie gelezen. Het kabinet schrijft 2 brieven aan de Tweede Kamer. Eén brief gaat over wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat zoiets niet nog eens gebeurt. In de andere brief staat meer over de compensatie van € 30.000 voor gedupeerde ouders.

2020

 1. 22 dec

  Kabinet besluit: gedupeerde ouders krijgen € 30.000

  De regering heeft maatregelen genomen die de compensatie voor gedupeerde ouders verruimen en versnellen. Alle gedupeerde ouders die bekend zijn bij Toeslagen krijgen vóór 1 mei een bedrag van € 30.000 uitbetaald. Ook de kinderen van gedupeerde ouders worden geholpen met een bedrag. En de herstelorganisatie wordt uitgebreid. Lees de Kamerbrief.

 2. 17 dec

  Eindverslag Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag

  De Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag publiceert haar eindrapport: Ongekend onrecht.

 3. 4 dec

  4e Voortgangsrapportage: herstel op schema

  Het herstel voor ouders die in de problemen zijn gekomen door de kinderopvangtoeslag ligt op schema, schrijft staatssecretaris Van Huffelen in de 4e Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag. 430 mensen in acute en schrijnende situaties worden dit jaar nog geholpen. Daarnaast wordt compensatie uitgebreid naar de huurtoeslag, de zorgtoeslag en het kindgebonden budget. Ook krijgen meer mensen een tegemoetkoming van € 750 voor het lange wachten.

 4. 27 nov

  Kamerbrief over werkwijze Opzet/Grove schuld (O/GS)

  Staatssecretaris Van Huffelen stuurt een brief naar de Tweede Kamer over  de uitkomsten van een onderzoek naar de kwalificatie O/GS. Die lijkt afgelopen jaren ruimer te zijn toegepast  dan eerder bekend was. De staatssecretaris geeft aan dit verder uit te zoeken, ook vanwege de signalen van ouders hierover.

 5. 10 nov

  Brief en aanvullende documenten naar Tweede Kamer

  Staatssecretaris Van Huffelen stuurt documenten naar de Tweede Kamer. Hier was om gevraagd door Kamerleden, maar ook via wob-verzoeken. Het gaat onder meer om interne nota's van de Belastingdienst, die eerder niet goed vindbaar waren. De staatssecretaris belooft alle belangrijke stukken die nog worden gevonden, aan de Tweede Kamer te sturen.
  Lees de Kamerbrief en de wob-stukken over notulen en eigen bijdrage.

 6. 3 nov

  Besluit € 750 tegemoetkoming voor het lange wachten voor ouders

  Ouders die zich voor 1 november gemeld hebben voor herbeoordeling krijgen een tegemoetkoming voor het lange wachten van € 750. Dat laat staatssecretaris Van Huffelen weten aan de Tweede Kamer. Ze geeft hiermee uitvoering aan een eerder motie van de Kamerleden Alkaya en Leijten.

 7. 13 okt

  Compensatie voor ouders van 8 opnieuw beoordeelde zaken

  Bij 8 CAF-zaken is er tóch sprake van ‘vooringenomen behandeling’. Dat is de uitkomst van een nieuwe beoordeling van de dossiers door de Commissie van Wijzen (CvW). Daardoor krijgen de ouders in deze zaken compensatie. Eerder waren deze zaken beoordeeld als ‘niet-vergelijkbaar CAF-11’. Dat kwam omdat de CvW niet de juiste informatie had ontvangen. Op 13 oktober is de Tweede Kamer geïnformeerd met een Kamerbrief.

 8. 18 aug

  Kamerbrief over de voortgang van de hersteloperatie

  Staatssecretaris van Huffelen informeert de Tweede Kamer in een Kamerbrief over de voortgang van de hersteloperatie en wat de volgende stappen zijn om alle gedupeerde ouders te helpen.

 9. 31 jul

  Eerste 100 ouders krijgen geld

  De eerste groep van 100 gedupeerde ouders krijgt compensatie. Dat is de eerste stap in het terugbetalen van álle getroffen ouders.

 10. 17 jul

  Rapport AP: werkwijze Toeslagen discriminerend

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) concludeert dat Toeslagen heeft gediscrimineerd, met de verwerking van de nationaliteit van mensen. Staatssecretaris Van Huffelen vindt dat 'zeer ernstig’. Ze schrijft in de Kamerbrief: 'Het verbod op discriminatie dient strikt gerespecteerd te worden. Gelijke gevallen dienen gelijk behandeld te worden. Ik wil hiervoor dan ook mijn oprechte excuses aanbieden.’' De staatssecretaris geeft aan dat de gegevens inmiddels uit de systemen van Toeslagen zijn verwijderd.

 11. 10 jul

  Commissie van Wijzen beoordeelt 8 dossiers opnieuw

  De Commissie van Wijzen bekijkt 8 zaken van ouders die in de problemen zijn gekomen door de kinderopvangtoeslag opnieuw. Dit schrijft staatssecretaris Alexandra van Huffelen in een brief aan de Tweede Kamer. De commissie had de eerste keer niet de juiste informatie gekregen. Vanaf nu gaan experts de informatie voor de Commissie van Wijzen extra controleren.

 12. 2 jul

  Dossiers te vroeg vernietigd

  Toeslagen ontdekt dat delen van dossiers (beroepszaken) uit de jaren 2009 - 2012 per ongeluk te vroeg zijn vernietigd. Die informatie is misschien nodig om zaken van gedupeerde ouders opnieuw te beoordelen. Als dat zo is, gaat de persoonlijk zaakbehandelaar zoveel mogelijk informatie toch proberen te vinden. Bijvoorbeeld in andere archieven van de Belastingdienst en de rechtbank. Als de informatie echt weg is, krijgen ouders altijd het voordeel van de twijfel.

 13. 30 jun

  Regeling voor gedupeerde ouders goedgekeurd

  Ook de Eerste Kamer stemt in met de spoedwet hardheidsregeling. Die wet maakt het mogelijk om gedupeerde ouders te helpen.

 14. 18 jun

  Regeling voor gedupeerde ouders uitgebreid

  De Tweede Kamer stemt in met de spoedwet.  Die wet maakt het mogelijk om gedupeerde ouders te helpen. De spoedwet is zo aangepast dat meer ouders compensatie krijgen. Vooral ouders die per ongeluk een fout hadden gemaakt. Maar wij vonden toen dat ze het met opzet hadden gedaan. Zij kregen het label ‘Opzet of Grove Schuld’. En geen persoonlijke betalingsregeling.

 15. 9 jun

  Startgesprek over kindpanel

  Gesprek over de oprichting van het kindpanel met de voorzitter, Lea Bouwmeester, en de organisatie Missing Chapter Foundation.

 16. 3 jun

  3 nieuwe commissies

 17. 3 jun

  Extra informatie voor Tweede Kamer

  Kamerleden laten zich bijpraten door ouders en Nationale Ombudsman. Daarnaast vertellen ambtenaren over de spoedwet hardheidsregeling. Die wet moet het mogelijk maken om gedupeerde ouders te helpen.

 18. 27 mei

  Debat in de Tweede Kamer

  Staatssecretaris Van Huffelen praat met de Tweede Kamer. Het gaat over het onterecht stopzetten van kinderopvangtoeslag. Er wordt gesproken over welke groepen ouders er zijn. En hoe die compensatie of herstel kunnen krijgen.

 19. 20 mei

  Er is nu een ouderpanel

  Een panel van ouders geeft advies aan de staatssecretaris en aan ons. Advies over hoe we dingen moeten oplossen. En hoe we het in de toekomst beter kunnen doen. En of onze brieven en website wel duidelijk zijn voor iedereen.

 20. 19 mei

  Aangifte

  Het ministerie van Financiën doet aangifte tegen de Belastingdienst. Het gaat om ambtshalve discriminatie en knevelarij. Knevelarij betekent dat je eist dat iemand betaalt, terwijl je weet dat die niet hoeft te betalen.

 21. 8 mei

  Spoedwet hardheidsregeling

  Het kabinet heeft een spoedwet gemaakt. Die maakt het mogelijk om gedupeerde ouders toeslaggeld terug te geven, helemaal vanaf het begin van toeslagen. De Raad van State toetst de wet, en daarna besluit de Tweede Kamer er over.

 22. 1 mei

  Ruim 190 persoonlijke behandelaars opgeleid

  Ouders krijgen straks een persoonlijke zaakbehandelaar. Die kunnen ze bijvoorbeeld bellen met vragen. De afgelopen maanden zijn deze persoonlijke zaakbehandelaars opgeleid. De persoonlijk zaakbehandelaars nemen contact op met ouders als ze aan de slag gaan met hun zaak.

 23. 30 apr

  Nadenken over een nieuw toeslagenstelsel

  Het toeslagenstelsel werkt niet goed. Dat vindt het kabinet. Daarom moeten er dingen veranderen. Dat schrijft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer.

 24. 28 apr

  1e Voortgangsrapportage

  Staatssecretaris Van Huffelen schrijft een brief aan de Tweede Kamer. Daarin staat hoe het zit met de voortgang: welke stappen zijn al gezet en wat gaat er nog gebeuren. Er zijn ruim 20.000 ouders die misschien geld terugkrijgen:
  ▪ Ouders die betrokken waren bij een onderzoek naar georganiseerde fraude.
  ▪ Ouders die zijn getroffen doordat de wet erg streng was.
  ▪ Ouders die ten onrechte geen betalingsregeling kregen.

 25. 16 mei

  We gaan een crisisorganisatie inrichten

  Om ouders zo snel mogelijk duidelijkheid te geven, richten we een crisisorganisatie in. Deze organisatie moet zorgen voor goed contact met de ouders. En voor compensatie en reparatie van kinderopvangtoeslag. Er is een ook bestuurlijke adviescommissie die kritisch meekijkt. Die geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de crisisorganisatie.

 26. 13 mrt

  Het kabinet reageert op Donner

  Het kabinet is het eens met het advies van Donner van de vorige dag. En wil nog meer mensen helpen:
  ▪ ouders die een bedrag van € 1.500 of meer moeten terugbetalen.
  ▪ ouders die het slachtoffer waren van een kinderopvangbureau dat fraude pleegde.
  ▪ ouders die geen betalingsregeling kregen om hun toeslag terug te betalen.

 27. 12 mrt

  Tweede adviesrapport Donner

  De commissie Donner presenteert haar tweede adviesrapport. Eerder, in het eerste rapport, stond al dat 287 ouders geld terug moesten krijgen. Nu vindt Donner dat deze ouders ook geholpen moeten worden:
  ▪ ouders die net zo zijn behandeld als de eerdere groep ouders.
  ▪ ouders die in de problemen zijn gekomen doordat de wet erg streng was.

 28. 2 mrt

  Gemeenten gaan meehelpen

  Staatssecretaris Van Huffelen praat met gemeenten. Het gesprek gaat over het geven van aanvullende hulp aan gedupeerde ouders. Bijvoorbeeld hulp bij werk, wonen, gezondheid of schulden. Gemeenten kunnen ouders helpen bij dit soort problemen.

 29. 29 jan

  Nieuwe staatssecretarissen

  De Koning benoemt Alexandra van Huffelen en Hans Vijlbrief tot
  staatssecretaris van Financiën
  . Zij volgen Menno Snel op, die is afgetreden. Van Huffelen is nu verantwoordelijk voor toeslagen.

 30. 20 jan

  Rutte en Hoekstra in gesprek met ouders

  Gedupeerde ouders vertellen hun verhaal tijdens een bijeenkomst. Minister-president Rutte en minister Hoekstra bieden opnieuw
  excuses aan.

Deel deze pagina