Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Eerste groep ex-toeslagpartners ontvangt aanmeldbrief

Vanaf 30 september kan een eerste groep ex-toeslagpartners een brief verwachten van UHT. Met deze brief kunnen zij zich aanmelden voor de regeling. Deze is bedoeld voor ex-toeslagpartners die ook last hebben gehad van de problemen met de kinderopvangtoeslag.

Let op!  Let op: dit bericht is van 28 september 2023

Ga voor informatie over de aanmeldbrief naar ex-toeslagpartnerregeling.

Alle ex-toeslagpartners krijgen in groepen een brief. In 1 keer alle brieven versturen kan niet omdat UHT wil voorkomen dat ex-toeslagpartners moeten wachten bij bijvoorbeeld ons serviceteam.

Veel ex-toeslagpartners zijn bekend

Veel ex-toeslagpartners waarvoor de regeling is bedoeld, zijn bij UHT bekend. Bij de brief die zij ontvangen zit een formulier waarmee zij zich kunnen aanmelden. Na aanmelding wordt beoordeeld of iemand recht heeft op de regeling. Binnen maximaal 6 maanden volgt een beschikking.

De ex-toeslagpartnerregeling

Ex-toeslagpartners die een beschikking krijgen waarin staat dat ze recht hebben op de regeling ontvangen geld en hulp. Zij krijgen een vast bedrag van € 10.000. Daarnaast is er hulp bij schulden, wordt aanvullende schade gecompenseerd en kunnen zij gebruik maken van de brede ondersteuning van de gemeente waar zij wonen.

Wijzigingen op de website

Met de start van de regeling is er ook een aantal wijzigingen op de website doorgevoerd. De wijzigingen zijn:

  • Het bedrag van € 10.000 wordt binnen 6 weken ipv 4 weken na de datum van de beschikking op de rekening van de ex-toeslagpartner gestort.
  • Aanmelden voor de regeling kan met het formulier dat met de aanmeldbrief is meegestuurd. Aanmelden kan niet online via een online aanmeldformulier.
  • De voorwaarden van de ex-toeslagpartnerregeling zijn nog beter uitgelegd, en kunt u lezen op de pagina Over de ex-toeslagpartnerregeling.

Meer informatie

Deel deze pagina