Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Informatie voor benadeelden huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget

Bij de huurtoeslag, zorgtoeslag en/of het kindgebonden budget (afgekort hzk) zijn er soms dezelfde soort fouten gemaakt als bij de kinderopvangtoeslag.

Ter informatie!  U kunt zich niet aanmelden

De mensen voor wie deze regeling bedoeld is zijn bij ons bekend en ontvangen vanzelf bericht. U kunt zich niet aanmelden. We bereiden nu de uitvoering voor. Als bekend is wanneer de uitvoering start, plaatsen we dat op de website hzkregeling.nl.

Tussen 2005 en 2019 werd er te streng gecontroleerd op fraude bij de Belastingdienst/Toeslagen. Mensen die kinderopvangtoeslag ontvingen, kregen ook vaak andere toeslagen. In die periode is een bepaalde groep mensen institutioneel vooringenomen behandeld, omdat zij betrokken waren bij een CAF-zaak. Zij hebben daardoor schade gehad. En sommige mensen kregen geen persoonlijke betalingsregeling of bij hen werd niet meegewerkt aan een schuldenregeling, terwijl ze er wel recht op hadden. De reden daarvan was dat er onterecht een O/GS-stempel was gegeven. Dat had nooit mogen gebeuren.

Mensen die benadeeld zijn krijgen hiervoor een vergoeding. En alleen als zij onterecht toeslag terug moesten betalen of minder toeslag ontvingen, ontvangen zij die toeslag alsnog van ons. U ontvangt vanzelf een brief als deze regeling voor u bedoeld is.

Alle informatie over de hzk-regeling vindt u op de website hzkregeling.nl. Daar leest u meer over de fouten die zijn gemaakt en wat de regeling inhoudt. Ook leest u de uitleg over institutioneel vooringenomen behandeling en het O/GS-stempel.

Deel deze pagina