Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

U hebt dringend hulp nodig

U kunt ons om directe hulp bij nood vragen. Lees hier welke hulp in uw situatie het meest geschikt is.

Voorbeelden van dringende problemen

  • U bent ernstig ziek.
  • U kunt geen boodschappen of medicijnen kopen.
  • U kunt geen kleren of schoolspullen voor uw kinderen kopen.

Noodvoorziening

Hebt u nog geen € 30.000 of compensatie ontvangen? Dan hebt u misschien recht op de Noodvoorziening. De Noodvoorziening is een eenmalige gift aan ouders van maximaal € 750. Het bedrag kan ook lager zijn dan € 750 en is afhankelijk van uw situatie. Soms wordt het bedrag bijvoorbeeld in twee delen uitgekeerd of is er behoefte aan een lager bedrag. Komt u in aanmerking voor de Noodvoorziening? Dan maken wij de volgende werkdag het geld aan u over. Dit bedrag verrekenen we niet met het geld en hulp die u later ontvangt als tegemoetkoming voor de fouten met de kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019. U hoeft de eenmalige gift van maximaal € 750 nooit terug te betalen.

Het kan ook zijn dat u zich hebt aangemeld maar nog geen bericht hebt gekregen of u in aanmerking komt voor € 30.000. We kunnen dan onderzoeken of we dit sneller kunnen doen. Komt u in aanmerking voor de € 30.000? Dan maken we het bedrag meestal binnen 2 weken aan u over.

Geestelijke nood

We zijn er ook om andere vormen van noodhulp voor u te regelen. Maakt u zich veel zorgen over problemen? Dat kan tot geestelijke spanningen leiden en soms zelfs tot de gedachte niet meer te willen leven. Is dat bij u het geval of ziet u dat bij een gezinslid de spanningen teveel oplopen? Aarzel niet contact op te nemen voor hulp. We kunnen snel de juiste hulp voor u inschakelen.

Direct contact met het Serviceteam

Hebt u zich al aangemeld als gedupeerde van de kinderopvangtoeslag, neem dan voor uw dringende problemen contact op met ons Serviceteam Herstel Toeslagen.  Dit kan via 0800 - 2 358 358 (gratis). Ons Serviceteam bespreekt met u uw situatie en zoekt uit waar u het beste terecht kunt voor hulp.

Vanuit het buitenland bellen

Voor bellen vanuit Caribisch Nederland of het buitenland is een ander nummer beschikbaar dat niet gratis is. Neem contact op via +31 555 385 385. Dit is het nummer van de Belastingtelefoon Buitenland. Vraag om doorverbonden te worden naar het Serviceteam Herstel Toeslagen.

Verder lezen

Deel deze pagina