Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanvullende schuldhulpverlening beschikbaar voor jongeren

Per 1 november 2023 is er een aanvullend schuldhulpverleningsaanbod voor jongeren die recht hebben op de kindregeling. Is de jongere 18 jaar of ouder en zijn er problematische schulden? Dan kan diegene terecht bij de gemeente voor een aanbod. De gemeente helpt deze schulden af te lossen en biedt perspectief voor de toekomst.

Let op!  Let op: dit bericht is van 24 november 2023

Ga naar kindregeling voor actuele informatie.

Jongeren kunnen zich hiervoor melden bij hun gemeente. Samen met de contactpersoon bij de gemeente wordt bepaald of de schulden problematisch zijn. Dat gebeurt op basis van de inkomsten, uitgaven en schulden van de jongere. Goed om te weten is dat het bedrag ontvangen via de kindregeling niet wordt meegerekend.

Heeft de jongere de beschikking voor 6 november 2023 ontvangen? Dan is de gemeente tot 6 november 2024 beschikbaar voor het schuldhulpverleningsaanbod. Is de beschikking ontvangen na 6 november 2023? Dan heeft de jongere een jaar tijd na de datum van de informatiebrief om zich te melden bij je gemeente.

Toekomstperspectief vanuit de gemeente

De gemeente helpt bij het oplossen van de problematische schulden en biedt de jongeren perspectief. Wat is er nodig om een nieuwe start te maken? Denk hierbij aan persoonlijke ontwikkeling, werk, opleiding, mentale ondersteuning of hulp bij hoe om te gaan met geld.

Lees de informatie voor kinderen en jongeren op kindregelingvoorjou.nl

Categorie :

Deel deze pagina