Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Start uitvoering kindregeling

Nu vandaag de wettekst gepubliceerd is in het staatsblad, is de wet hersteloperatie toeslagen officieel van kracht. Voor kinderen van vastgesteld gedupeerde ouders is er een geldbedrag, ondersteuning vanuit de eigen gemeente en is er hulp voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Let op!  Let op: dit bericht is van 4 november 2022

Ga naar kindregeling voor actuele informatie.

De kindregeling is bedoeld als steun in de rug, zodat ook de kinderen hun herstel kunnen inzetten. Kinderen krijgen een brief met daarin informatie over de kindregeling en de uitbetaling van het geldbedrag.

De kindregeling is onder meer tot stand gekomen met de hulp van kinderen en jongeren van ouders die te maken hebben gehad met de problemen door de kinderopvangtoeslag.

Kinderen krijgen vanzelf bericht

De meeste kinderen en jongeren die recht hebben op de kindregeling zijn bij ons bekend. Wij weten namelijk welke ouder(s)/verzorger(s) vastgesteld gedupeerd zijn. Zij krijgen vanzelf van ons een brief met daarin meer uitleg. En hoeven zich daarom niet aan te melden.

In deze 3 gevallen is aanmelden voor de kindregeling wel nodig:

  1. Het kind heeft pleegouders. Of heeft pleegouders gehad.
  2. De ouder(s)/verzorger(s) van het kind zijn overleden.
  3. Het kind heeft geen burgerservicenummer (BSN). Bijvoorbeeld omdat het kind in het buitenland is geboren.

Twijfelt u of aanmelden nodig is? Dan kunt u dit controleren door het invullen van een korte online vragenlijst.

De eerste betalingen

Alle bedragen in 1 keer uitbetalen is niet mogelijk. Daarom betalen wij de bedragen uit in stappen. Als eerste sturen we een brief naar jongeren van 18 jaar en ouder waarvan wij het rekeningnummer weten. Een deel van deze groep krijgt hun brief in november 2022 en ontvangen ook nog dit jaar het geldbedrag.

Verder lezen

Deel deze pagina