Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Eerste Kamer behandelt waarschijnlijk op 1 november wetsvoorstel Wet hersteloperatie toeslagen

De problemen met de kinderopvangtoeslag hebben veel met ouders gedaan. Maar ook met kinderen en jongeren. Het is belangrijk dat zij een steuntje in de rug en hun leven weer op de rit krijgen. De kindregeling helpt daarbij. Op 1 november wordt hopelijk een belangrijke stap gezet richting de uitvoering van deze en de andere regelingen. Dan stemt naar verwachting de Eerste Kamer over het wetsvoorstel Wet hersteloperatie toeslagen.

Let op!  Let op: dit bericht is van 14 oktober 2022

Ga voor meer informatie over het wetsvoorstel naar het bericht Wet hersteloperatie toeslagen aangenomen van 2 november 2022.

Solide basis voor hersteloperatie

“Deze wet moet zorgen voor een solide basis voor alle onderdelen van de hersteloperatie. En vooral ook voor de kindregeling”, aldus staatssecretaris Aukje de Vries. “Ik weet dat kinderen hier echt op zitten te wachten. Maar ook de ouders, die het belangrijk vinden dat ook hun kinderen geholpen zijn. Dat begrijp ik heel goed.”

Als straks ook de Eerste Kamer instemt, wordt de wet gepubliceerd en daarmee van kracht. Dat is het moment dat wij ook echt kunnen beginnen met het uitvoeren van onder meer de kindregeling.

Nu al de voorbereidingen

De kinderen worden daarover aangeschreven, en de ouders worden daarvan op de hoogte gesteld. Dat gebeurt in fases. De kinderen ontvangen dan zo snel mogelijk het geldbedrag. Om dat voor elkaar te krijgen, worden nu alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen voor het uitvoeren van de kindregeling.

Naar emotioneel herstel

Daarnaast wordt er een plan uitgewerkt voor meer hulp en ondersteuning voor kinderen van gedupeerde ouders. Hierbij wordt er hulp bij persoonlijke ontwikkeling geboden. En bieden gemeenten brede ondersteuning. Geld is immers maar een deel van de oplossing. Dit plan is samen met kinderen, jongeren en gemeenten ontwikkeld. Als de kindregeling eenmaal van kracht is, kijken ze of het proces goed werkt en of er aanpassingen nodig zijn.

Verder lezen

Deel deze pagina