Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Wet aanvullende regelingen is officieel

Nu de wettekst gepubliceerd is in het Staatsblad, is de ‘Wet aanvullende regelingen hersteloperatie toeslagen’ vanaf 15 juli 2023 officieel van kracht.

Let op!  Let op: dit bericht is van 14 juli 2023

Ga voor informatie over de regeling naar ex-toeslagpartnerregeling.

De laatste voorbereidingen om te kunnen starten met de regeling voor ex-toeslagpartners zijn meteen begonnen. Vanaf september kan de eerste groep ex-toeslagpartners een brief verwachten.

Ex-toeslagpartners krijgen vanzelf bericht

Nu de wet van kracht is kunnen we in de gegevens opzoeken wie in aanmerking komt. Daarbij wordt gekeken naar de voorwaarden om in aanmerking te komen. En of de gegevens compleet zijn om hen te kunnen benaderen. Dat is ingewikkeld en dat vraagt tijd. Ex-toeslagpartners krijgen vanzelf een brief met daarin meer uitleg en hoe zij zich kunnen aanmelden voor de regeling. Zij krijgen in groepen een brief. Alle brieven in 1 keer versturen kan niet, omdat we gedupeerden zonder wachtrijen willen helpen.

Lees meer informatie op de pagina’s over de ex-toeslagpartnerregeling.

Wilt u weten of u een brief kan verwachten? Controleer dan hier of de regeling voor u is bedoeld.

Nabestaandenregeling

In de aanvullende wet is ook hulp geregeld voor nabestaanden. De nabestaandenregeling is er om de toeslagpartner of kinderen van de overledene te kunnen ondersteunen. Deze regeling is er ook voor nabestaanden van kinderen van gedupeerde ouders. De uitvoering van de nabestaandenregeling start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024. In de zomer van 2023 spreken we met een aantal nabestaanden. We willen van hen horen hoe we het beste contact met nabestaanden op kunnen nemen wanneer de regeling start.

Meer informatie over de nabestaandenregeling.

Deel deze pagina