Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Heb ik recht op meer dan € 30.000?

Met € 30.000 verwacht het kabinet een deel van de gedupeerden voldoende te compenseren. Maar sommige ouders hebben recht op meer geld. Op deze pagina leggen we uit wat er gebeurt nadat u € 30.000 hebt gekregen.

Hebt u recht op meer dan € 30.000? Of weet u het niet zeker? U krijgt eerst € 30.000. Daarna volgt een integrale beoordeling.

Wat is de integrale beoordeling?

In de integrale beoordeling gaan we uw situatie verder bekijken. U krijgt dan een persoonlijk zaakbehandelaar. Deze zoekt samen met u uit wat er is misgegaan en waar u recht op hebt. Is dat bedrag hoger dan € 30.000? Dan krijgt u het aanvullende bedrag alsnog uitbetaald. Zo'n integrale beoordeling kost wel meer tijd. U hebt altijd recht op een integrale beoordeling.

Als u na de integrale beoordeling vindt dat u toch meer schade hebt, dan kunt u een verzoek indienen bij de Commissie Werkelijke Schade. Zij beoordelen of u recht hebt op meer geld.

Folder over de integrale beoordeling

In de folder ‘Hoe werkt de integrale beoordeling’ leest u wat u kunt verwachten van de integrale beoordeling. Deze folder krijgt u via de post. Maar u kunt de folder ook downloaden als u wilt.

Download folder 'Hoe werkt de integrale beoordeling' (pdf)

Wat als uw schade minder dan € 30.000 was?

Denkt u dat u recht hebt op minder geld? U krijgt dan toch € 30.000. U hoeft het bedrag dat u méér hebt gekregen niet terug te betalen.

Wat als ik ook andere hulp nodig heb, bijvoorbeeld van mijn gemeente?

Er verandert niks aan de afspraken met gemeenten. Bijvoorbeeld de afspraken over schuldhulpverlening. Uw gemeente kan u ook helpen met andere dingen. Bijvoorbeeld met zorg, huisvesting of zorgen om uw kinderen.

Wat is de rol van de Commissie Werkelijke Schade?

U kunt alleen een aanvraag indienen bij de Commissie Werkelijke Schade als u een integrale beoordeling hebt gehad. Dat is een volledige beoordeling van uw dossier. Na zo een volledige beoordeling krijgt u een overzicht waarin precies staat op welke compensatie u recht hebt en uit welke onderdelen dat bedrag bestaat.

Vindt u dat dit bedrag uw werkelijke schade niet dekt? Dan kunt u de Commissie Werkelijke Schade vragen om hier een uitspraak over te doen.

Let op!  Hebt u € 30.000 gekregen?

Dan kunt u niet meteen naar de Commissie Werkelijke Schade. Eerst gaan wij uw dossier integraal beoordelen. Misschien hebt u recht op meer geld. Dat krijgt u dan ook. Pas als u vindt dat ook dát bedrag niet genoeg is voor uw schade kunt u naar de Commissie.

Verder lezen

Deel deze pagina