Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Hoe uw gemeente en UHT u kunnen helpen met een driegesprek

Misschien hebt u meer hulp nodig dan alleen een vergoeding in geld. Vaak kan uw gemeente die hulp geven. In een gesprek met uw gemeente en UHT kunt u uw verhaal vertellen en bespreken welke hulp u nodig hebt. Dit gesprek wordt een driegesprek genoemd.

Op deze pagina leest u alles over zo’n driegesprek en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Wat is een driegesprek?

In een driegesprek werken UHT en uw gemeente samen.  Het is een gesprek tussen u, uw persoonlijk zaakbehandelaar van UHT en de brede ondersteuner van uw gemeente. Tijdens het driegesprek kunt u uw verhaal vertellen en vragen stellen over het financieel herstel door UHT en de hulp die gemeenten bieden. We luisteren naar u en kijken naar wat er verder nodig is om uw situatie te verbeteren. U mag altijd iemand meenemen naar dit gesprek.

Waarom een driegesprek?

Het driegesprek brengt de hulp en ondersteuning van uw gemeente en UHT samen. Het is een gesprek waarin uw persoonlijke situatie centraal staat en uw vragen beantwoord kunnen worden.

Wanneer vindt een driegesprek plaats?

Een driegesprek kan op verschillende momenten plaatsvinden: bij de start van de integrale beoordeling, tijdens de integrale beoordeling of bij de afronding van de integrale beoordeling. Uw persoonlijk zaakbehandelaar van UHT of de brede ondersteuner van uw gemeente zal u het gesprek aanbieden.

Krijgt u nog geen hulp van uw gemeente? Ook dan kunt u gebruik maken van een driegesprek. Wij regelen dan samen met uw gemeente dat u een brede ondersteuner toegewezen krijgt.

Hebt u een Beroep Niet Tijdig Beschikken (BNTB)-procedure lopen? Dan kan een driegesprek alleen na de integrale beoordeling plaatsvinden. Zo staat het driegesprek de snelheid van dit proces niet in de weg.

Aanmelden voor een driegesprek?

Wilt u zich aanmelden voor een driegesprek? Vertel dit dan aan uw persoonlijk zaakbehandelaar of aan de brede ondersteuner van uw gemeente. Doe dit ook als u twijfelt of u met uw problemen geholpen kunt worden. We kunnen altijd samen bekijken of we u op meer gebieden kunnen helpen.

Verder lezen

Deel deze pagina