Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Het driegesprek

Sommige gedupeerde ouders ervaren dat hun problemen zich hebben opgestapeld. Het kan zijn dat u meer hulp nodig hebt dan alleen het financiële herstel dat de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) u biedt. In dat geval kan de gemeente kan op meer vlakken helpen. Daarom is het driegesprek ontstaan. Op deze pagina leest u alles over dit gesprek.

Wat is een driegesprek?

Een driegesprek is een samenwerking tussen UHT en uw gemeente. Het is een gesprek tussen u, uw persoonlijk zaakbehandelaar en de brede ondersteuner van de gemeente. Tijdens het driegesprek kunt u uw verhaal vertellen en vragen stellen over het financieel herstel door UHT en de hulp die gemeenten bieden. We luisteren naar u en kijken naar wat er verder nodig is om uw situatie te verbeteren. U mag altijd iemand meenemen naar dit gesprek.

Waarom een driegesprek?

In uw herstelproces kunnen vragen over financieel herstel of op andere gebieden in het leven een grote rol spelen. Het driegesprek brengt de ondersteuning vanuit gemeente en UHT samen. Het is een gesprek waarin uw persoonlijke situatie centraal staat en uw vragen beantwoord kunnen worden. Het belangrijkste tijdens het gesprek is erkenning voor uw verhaal.

Wanneer vindt een driegesprek plaats?

Krijgt u hulp vanuit de gemeente? Dan is een driegesprek mogelijk met de contactpersoon vanuit de gemeente en uw persoonlijk zaakbehandelaar. De persoonlijk zaakbehandelaar geeft u deze mogelijkheid bij de start van de integrale beoordeling. Een andere mogelijkheid is om een driegesprek te voeren bij afronding van de integrale beoordeling.

Hebt u een Beroep Niet Tijdig Bezwaar-procedure lopen? Dan kan het driegesprek pas na de integrale beoordeling plaatsvinden. Zo staat het driegesprek de snelheid van dit proces niet in de weg.

Aanmelden voor een driegesprek?

Herkent u zich in één van de situaties? Geef het dan aan bij uw persoonlijk zaakbehandelaar. Ook als u twijfelt of u met uw problemen geholpen kunt worden. Er is altijd een mogelijkheid om te onderzoeken of we u op meer gebieden kunnen helpen.

Verder lezen

Deel deze pagina

Op deze pagina