Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Proef gestart voor terugbetalen afbetaalde schulden

Sommige gedupeerde ouders hebben hun compensatie gebruikt om schulden af te betalen. Deze betaling kunnen ze in een aantal gevallen terugkrijgen. Hiervoor hebben we een proces ingericht. Op dit moment test een eerste groep ouders dit proces. Op basis van hun ervaringen passen we eventueel het proces aan.

Let op!  Let op: dit bericht is van 28 april 2022

Ga voor de laatste informatie naar de pagina over al betaalde schulden.

Schulden betaald met compensatie voor de schuldenregeling er was

In de meeste gevallen worden publieke schulden tot 1 januari 2021 kwijtgescholden. De private schulden die ontstaan zijn voor 1 juni 2021 kunnen ouders inmiddels doorgeven aan het loket private schulden. Voor sommige ouders was deze schuldenregeling te laat. Zij hebben (een deel van) hun compensatie gebruikt om hun schulden af te lossen. Dit deel van de compensatie krijgen ze in de meeste gevallen terug. Het bedrag kan niet hoger zijn dan de compensatie die deze ouders ontvangen hebben.

Verkennende fase

Hoe we deze ouders gaan terugbetalen, onderzoeken we nu. We testen nu of het voorgestelde proces ook goed werkt in de praktijk. En of het proces voor ouders begrijpelijk en uitvoerbaar is. Dit doen we met 50 gedupeerden die UHT hiervoor heeft gevraagd. Ouders kunnen zich hiervoor niet aanmelden. De geselecteerde ouders worden eerst gebeld en ontvangen daarna informatie. Vervolgens ontvangen ze een formulier om de schulden door te geven die ze afbetaald hebben met de compensatie. Op basis van deze ervaringen kijken we of we het voorgestelde proces kunnen starten voor alle gedupeerden.

Lees verder

Categorie :

Deel deze pagina