Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

In beroep gaan

Hebt u bezwaar gemaakt tegen een beslissing die wij namen? En bent u het oneens met onze reactie daarop? Of reageren wij te laat op uw ingebrekestelling? Dan kunt u in beroep gaan. Op deze pagina leest u wat in beroep gaan betekent. Wanneer u in beroep kunt gaan. En hoe u dat doet.

In beroep gaan betekent dat u naar de rechtbank gaat. En de rechter vraagt om een uitspraak.

Hoe ga ik in beroep?

Er zijn 2 situaties waarbij u in beroep kunt gaan:

  1. U hebt bezwaar gemaakt. En u bent het oneens met onze beslissing.
    U kunt een beroepsprocedure starten bij de rechtbank. Hiervoor hebt u 6 weken de tijd. Deze 6 weken tellen vanaf de datum op de brief waarin onze beslissing op uw bezwaar staat. Bijvoorbeeld: u hebt de brief met daarin onze beslissing op uw bezwaar ontvangen. Op die brief staat rechtsboven 1 november 2022. De 6 weken tellen dan vanaf 1 november 2022. Op de website rechtspraak.nl staat per stap uitgelegd hoe u deze procedure start. En hoe de procedure daarna verder gaat. Lees op rechtspraak.nl hoe u een beroepsprocedure start.
  2. U hebt ons in gebreke gesteld. En wij hebben binnen 2 weken nog geen beslissing genomen.
    Als wij binnen 2 weken geen beslissing hebben genomen op uw ingebrekestelling, kunt u een ‘beroep-niet tijdig’ indienen bij de rechter. In dat geval bepaalt een rechter wanneer wij een besluit moeten nemen. UHT moet een uitspraak van de rechter opvolgen. Dit betekent dat wij uw dossier moeten behandelen binnen de termijn die de rechter heeft bepaald. U kunt een beroep-niet tijdig starten bij de rechtbank via de ‘beroepsprocedure overheidsorganisatie beslist niet op tijd’. Op de website rechtspraak.nl staat per stap uitgelegd hoe u dat doet. Lees op rechtspraak.nl hoe u de ‘beroepsprocedure overheidsorganisatie beslist niet op tijd’ start.

Direct hulp nodig

Komt u door het verstrijken van de termijnen in de problemen? Of heeft u vragen over in beroep gaan? Neemt u dan contact op met ons Serviceteam via 0800 - 2 358 358 (gratis). Mocht u ondersteuning nodig hebben die wij u niet kunnen bieden dan kan het Serviceteam samen met u kijken of uw gemeente een oplossing kan bieden.

Hulp bij in beroep gaan

Het kan lastig zijn om in beroep te gaan. Misschien vindt u het fijn als iemand u hiermee helpt? Er is gratis hulp van een advocaat voor u beschikbaar. Of u kunt iemand machtigen die namens u in beroep gaat.

Missende documenten

Hebt u niet alle documenten meer die u nodig hebt om in beroep te gaan? Bijvoorbeeld onze reactie op uw bezwaarschrift? Neem dan contact op met ons Serviceteam. Zij kunnen deze documenten voor u opzoeken. En ze nog een keer naar u opsturen.

Deel deze pagina