Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Ex-toeslagpartner: dit kunt u verwachten

De ex-toeslagpartners voor wie deze regeling is bedoeld zijn bij ons bekend. Zij ontvangen vanzelf een brief waarmee zij zich kunnen aanmelden voor de regeling. Hieronder leest u wat u kunt verwachten als u van ons bericht krijgt.

Ter informatie!  U ontvangt vanzelf een brief om u aan te melden.

We sturen brieven in groepen.

Lees hoe het daarna verder gaat:

  1. U ontvangt een brief. De meeste ex-toeslagpartners zijn bij ons bekend. Zij ontvangen vanaf september 2023 een aanmeldbrief. We sturen brieven in groepen.
  2. Met de brief kunt u zich aanmelden voor de regeling.
  3. U ontvangt binnen 4 weken een bevestiging van uw aanmelding.
  4. Wij beoordelen dan of u recht hebt op de regeling.
  5. Binnen maximaal 6 maanden na de ontvangstbevestiging van uw aanmelding, ontvangt u een brief (beschikking).
  6. Staat in deze brief dat u recht hebt op geld en hulp? Dan ontvangt u € 10.000. En u kunt gebruikmaken van brede ondersteuning door uw gemeente, hulp bij schulden en hulp bij meer schade.
  7. Staat in de beschikking dat u geen recht hebt op de geld en hulp? Dan wordt ook duidelijk aangegeven waarom dat niet zo is. U kunt hiertegen in bezwaar gaan.
  8. Wilt u het bedrag op een andere rekening? Dan hebt u tot 3 weken na ontvangst van de brief (beschikking) de tijd om uw rekeningnummer te veranderen. U kunt ook doorgeven dat u het geld later wilt ontvangen. Bijvoorbeeld als u schulden hebt en deze eerst wilt oplossen.

Na januari 2024 kunt u op deze website lezen wat u kunt doen als u dan nog geen brief hebt ontvangen.

Deel deze pagina

Op deze pagina