Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Ex-toeslagpartner: dit kunt u verwachten

De meeste ex-toeslagpartners voor wie deze regeling is bedoeld zijn bij ons bekend. Zij ontvangen vanzelf een brief waarmee zij zich kunnen aanmelden voor de regeling. Hieronder leest u wat u kunt verwachten als u van ons bericht krijgt.

Ter informatie!  U ontvangt vanzelf een brief om u aan te melden.

We sturen brieven in groepen.

Hebt u een brief ontvangen?

En wordt u uitgenodigd om u aan te melden? Dan zijn dit de volgende stappen:

  1. Met de brief kunt u zich aanmelden voor de regeling.
  2. U ontvangt binnen 4 weken een bevestiging van uw aanmelding.
  3. Wij beoordelen dan of u recht hebt op de regeling.
  4. Binnen maximaal 6 maanden na de ontvangstbevestiging van uw aanmelding, ontvangt u een brief (beschikking).
  5. Staat in deze brief dat u recht hebt op geld en hulp? Dan ontvangt u € 10.000. En u kunt gebruikmaken van brede ondersteuning door uw gemeente, hulp bij schulden en hulp bij meer schade.
  6. Staat in de beschikking dat u geen recht hebt op geld en hulp? Dan staat ook duidelijk aangegeven waarom dat zo is. Als u het hier niet mee eens bent óf vragen hebt, kunt u altijd terecht bij uw persoonlijk zaakbehandelaar. Samen kijkt u naar wat er mogelijk is. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u in bezwaar gaan.
  7. Wilt u het bedrag op een andere rekening? Dan hebt u tot 3 weken na ontvangst van de brief (beschikking) de tijd om uw rekeningnummer te veranderen. U kunt ook doorgeven dat u het geld later wilt ontvangen. Bijvoorbeeld als u schulden hebt en deze eerst wilt oplossen.

Hebt u geen brief ontvangen?

Vanaf september 2023 nodigen wij ouders uit waarvan wij kunnen zien dat zij zeer waarschijnlijk gedupeerd zijn als ex-toeslagpartner. Wanneer we daar mee klaar zijn, gaan we kijken naar een groep ouders waar minder waarschijnlijk is dat zij gedupeerd zijn. Dit volgens de voorwaarden van de ex-toeslagpartnerregeling. Als zij aan de voorwaarden voldoen, ontvangen zij een aanmeldbrief. Het is nog niet bekend wanneer wij alle aanmeldbrieven hebben verstuurd.

Ouders die niet voldoen aan de voorwaarden, ontvangen geen aanmeldbrief. Ouders die (nog) geen brief hebben ontvangen, maar die wel verwachten dat deze regeling voor hen is bedoeld, kunnen zich aanmelden nadat alle aanmeldbrieven zijn verstuurd. Zodra ouders die geen aanmeldbrief hebben ontvangen zich kunnen aanmelden, leest u dat op deze website.

Deel deze pagina