Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Wat doet Team Informatie en contact Catshuisregeling voor u?

De eerste toets bestaat uit een geautomatiseerd en een handmatig deel. We kunnen niet altijd geautomatiseerd vaststellen of een ouder in aanmerking komt voor € 30.000. 

Voor die ouders doen we de eerste toets handmatig. Deze toets kijkt naar een beperkt aantal gegevens om te bepalen of we snel kunnen vaststellen of er recht is op € 30.000. Kunnen we dit niet vaststellen met de eerste toets? Dan is er een integrale beoordeling nodig. Dit is veel uitgebreider en vraagt ook meer tijd.

Komt uit de eerste toets dat wij nu geen reden zien om € 30.000 uit te betalen? Dan sturen wij een brief. Inmiddels heeft een grote groep ouders deze brief ontvangen. Bij sommige ouders zien wij dat zij nooit kinderopvangtoeslag hebben aangevraagd of geen kinderen hebben. Bij andere ouders zien we dat zij geld moesten terugbetalen omdat het inkomen hoger was dan bij het voorschot was aangenomen. Dat kan voor ouders als onrechtvaardig aanvoelen. Maar de Catshuisregeling is alleen bedoeld voor ouders die onterecht kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen, door de alles-of-niets benadering en de fraudejacht.

Denkt u dat er iets niet klopt? Of hebt u vragen?

Komt u nu niet in aanmerking voor € 30.000 en denkt u dat dit niet klopt? Of hebt u vragen? Neem dan contact op met ons Serviceteam. Zij zetten uw verzoek door naar Team Informatie en contact Cathsuisregeling. Dit team neemt contact met u op.

Ons Serviceteam is bereikbaar op telefoonnummer 0800 - 2 358 358 (gratis), van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot  20.00 uur. Op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. U kunt ook uw gegevens achterlaten op het terugbelformulier.

Let op! 

Er is momenteel een lichte achterstand met terugbellen door het team Informatie en contact Catshuisregeling. We zijn momenteel nieuwe mensen aan het opleiden en hopelijk zijn de achterstanden snel weggewerkt.

Verder lezen

Deel deze pagina