Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Einde beoordeling bij UHT

Hebt u zich bij ons aangemeld voor een eerste toets en integrale beoordeling? Dan zijn al uw publieke schulden tijdelijk gepauzeerd. Tijdens deze pauzering hoefde u uw schulden niet te betalen. Wij vonden het belangrijk om u rust en ruimte te geven tijdens uw beoordeling bij UHT.

In 2024 gaan Dienst Toeslagen en de Belastingdienst ouders die klaar zijn met hun integrale beoordeling bij UHT, en ouders die geen integrale beoordeling willen, vragen om hun schulden weer te gaan betalen.

Contact Dienst Toeslagen en Belastingdienst

We begrijpen dat u niet altijd meer weet dat u schulden hebt die u nog moet betalen. U hebt vaak lang moeten wachten op uw integrale beoordeling. Daarom kunt u op verschillende manieren hulp krijgen. U kunt daarover contact opnemen met Dienst Toeslagen en de Belastingdienst. Samen met u zoeken zij naar een oplossing die past bij uw situatie en uw behoefte. Meer informatie kunt u vinden op de website van Dienst Toeslagen.

Eerste groep ouders

UHT, Dienst Toeslagen en de Belastingdienst willen ouders zo zorgvuldig mogelijk informeren. Daarom informeren we vanaf begin oktober eerst een kleine groep ouders. Deze ouders komen uit de gemeenten Amsterdam, Almere en Rotterdam. We beginnen met een kleine groep ouders omdat we graag willen weten of ouders de informatie begrijpen, en of we de juiste hulp aanbieden.

Begin oktober wordt een groep ouders gebeld. Een andere groep ouders ontvangt een brief van UHT. In de brief staat dat de integrale beoordeling is afgerond en dat de beoordeling bij UHT klaar is. Als u een brief hebt ontvangen, dan heeft u vanaf nu weer contact met Dienst Toeslagen en de Belastingdienst.

U kunt ook nu nog hulp krijgen

De beoordeling kan voor u zwaar en lang zijn geweest. Misschien wilt u praten met een andere ouder. Dan kunt u bellen met Stichting Lotgenotencontact: 030 - 44 20 000. Dit kan van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur en tussen 17.00 en 21.00 uur. En u kunt terecht bij uw gemeente. Zij kunnen u helpen op het gebied van financiën, gezin, werk, wonen en zorg. Ook kunnen zij u in contact brengen met een lokale hulpverlener.

Vragen over opheffen pauzering

Hebt u vragen over het opheffen van de pauzering of uw toeslagen? Bel dan de BelastingTelefoon: 0800 – 0543 (binnenland) of +31 555 385 385 (buitenland). De BelastingTelefoon is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Deel deze pagina

Op deze pagina