Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Bezwaar indienen

Bent u het niet eens met een beslissing? Bespreek dit dan vooral eerst met uw persoonlijk zaakbehandelaar. Als u er samen niet uitkomt, kunt u in bezwaar gaan. U leest hier hoe u dat doet.

 1. Maak op tijd bezwaar
  U hebt 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Deze 6 weken tellen vanaf de datum op de brief waartegen u bezwaar maakt. Bijvoorbeeld: u hebt een brief van ons ontvangen. Op die brief staat rechtsboven 1 augustus 2023. De 6 weken tellen dan vanaf 1 augustus 2023.
 2. Schrijf uw bezwaarschrift
  Dit kunt u op 2 manieren doen:
  • Manier A: Het Voorbeeld bezwaarschrift UHT invullen.
   Er zijn 2 bezwaarformulieren. Kijk goed welk formulier u moet hebben.
   Formulier 1 is UHT bezwaarformulier beslissing eerste toets, integrale beoordeling, werkelijke schade of dwangsom.
   Formulier 2 is UHT bezwaarformulier kindregeling, ex-toeslagpartnerregeling, noodvoorziening en nabestaandenregeling overleden kind.
  • Download het formulier, vul het in en stuur het dan naar ons terug. Dit kan op verschillende manieren:
  • U vult het formulier op de computer in en zet uw digitale handtekening. Daarna stuurt u hem digitaal naar ons terug.
  • U vult het formulier op de computer in. U print het uit en zet dan met een pen uw handtekening. Dit stuurt u via de post naar ons terug.
  • U vult het formulier op de computer in. U print het uit en zet dan met een pen uw handtekening. Maak hier een scan van. Stuur de scan digitaal naar ons terug.
  • U print het gedownloade formulier uit en vult hem met de pen in. Dit stuurt u via de post naar ons terug.
  • U print het gedownloade formulier uit en vult hem met de pen in. Maak hier een scan van. Stuur de scan digitaal naar ons terug.
  • Manier B: Schrijf een brief en stuur die naar ons op.
   Hebt u hulp nodig bij het schrijven van de brief, vraag dan aan uw advocaat of gemachtigde om u hierbij te helpen. U kunt de brief per post of digitaal naar ons opsturen.
 3. Verzamel uw bijlagen (bewijsstukken)
  U kunt bewijsstukken meesturen die uw bezwaar ondersteunen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld facturen of ontvangen brieven. Schrijf op ieder bewijsstuk dat u meestuurt duidelijk zichtbaar uw burgerservicenummer (BSN) en het kenmerk van de brief waar uw bezwaar over gaat.
 4. Maak kopieën
  Maak een kopie van uw bezwaarschrift. En kopieën van alle bewijsstukken die u meestuurt met uw bezwaar. Hebt u iemand gemachtigd om namens u contact te hebben met ons? Maak dan ook een kopie van het machtigingsformulier. De originelen houdt u zelf voor uw eigen administratie. De kopieën stuurt u naar ons op.
 5. Verstuur uw bezwaarschrift
  Uw bezwaarschrift kunt u versturen per post of digitaal.
  • Per post (geen postzegel nodig)
   Stuur uw bezwaar en bijlagen naar:
   Kinderopvangtoeslag UHT
   Antwoordnummer 21460
   6400 SN Heerlen
  • Digitaal
   Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op ‘versturen’. Hierna krijgt u een ontvangstbevestiging via e-mail. De afzender van deze e-mail is ‘Toeslagen herstel’.

   Binnen 24 uur krijgt u nog een e-mail (in het weekend en op feestdagen duurt dit langer). De afzender van deze e-mail is ‘Belastingdienst Filetransfer’. In die e-mail staat een link. Via die link kunt u uw bezwaarschrift naar ons versturen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel deze pagina