Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

“Mijn vierde rol binnen 3 jaar”

Binnen de UHT zijn er volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien. Janine is iemand die haar kansen grijpt. Op dit moment werkt ze als procesregisseur bij Centrale Regie.

Let op!  Let op: dit bericht is van 22 september 2021.

Ga voor meer informatie naar de pagina over de persoonlijk zaakbehandelaar.

“Wat betreft baanwisseling ben je bij mij aan het goede adres”, zegt ze met een grote lach. “Ik ben in februari 2019 begonnen bij de UHT en intussen aan mijn vierde rol bezig.” Janine begon als medewerker van het Serviceteam en binnen een jaar werd ze persoonlijk zaakbehandelaar. “Vanaf april dit jaar was ik podcoördinator, tot ik de overstap kon maken naar procesregisseur.”

Wat doet een podcoördinator?

“Een pod is een team van mensen die werken binnen het herstelproces, en ik mocht een team van 9 mensen coördineren. Ik kon veel persoonlijk zaakbehandelaars wegwijs maken binnen de systemen en werkinstructies. Dat vond ik onwijs interessant. Ik begon dingen uit te zoeken die ik wilde oplossen, terwijl dat niet onder de functie van podcoördinator viel. Hierdoor ben ik gaan kijken of ik toe was aan een andere functie.”

Waarom ben je overgestapt?

"Ik ben overgestapt omdat ik mijzelf relatief jong vind en de kans zag snel te kunnen groeien binnen de organisatie. Omdat het een crisisorganisatie is, die voortdurend beweegt en zo moet je flexibel zijn en meebewegen.

Ik denk dat ik een grote bijdrage kan leveren aan Centrale Regie met mijn praktische ervaring. Ik kan goed kijken hoe we de grotere doelen, en de opdrachten vanuit de politiek, ook concreet kunnen realiseren. Ik ken de doelgroep goed omdat ik veel gedupeerde ouders te woord heb gestaan.”

"Gelukkig geeft een coach mij voortdurend inzichten"

Wat was de grootste uitdaging voor jou?

“De grootste uitdaging tijdens de laatste wissel is dat ik mijn verschillende rollen moest combineren omdat er een periode was dat de 2 functies overlapten. Ik moest zelfs ook nog ouders als persoonlijk zaakbehandelaar afronden. Dat was wel even een stressvolle periode. Maar daarna kon ik mij volledig richten op mijn nieuwe functie als procesregisseur.

Gelukkig is er bij de UHT on-the-job coaching waarbij mijn coach mij voortdurend inzichten geeft over dingen waar ik tegen aan loop. Op deze manier leer ik veel over mijzelf en blijf ik mezelf ontwikkelen.”

Wat heb je inmiddels bijgeleerd - in je werk, over jezelf, in de samenwerking?

“Ik vond het in het begin vervelend om mijn collega’s als het ware te ‘checken’ maar mijn coach gaf aan dit ook aanleiding kan geven om ze een compliment te geven, als ze hun werk goed doen. Door feedback te geven nadat je een dossier gecheckt hebt maak je als het ware een leercirkel.

Nadat de podleden hun weg gevonden hadden, hoefde ik steeds minder te controleren en mede omdat ik mij niet meer verantwoordelijk voelde, heb ik leren loslaten. Dat was echt een eye-opener.

Ik ben heel erg gegroeid met betrekking tot mijn houding en kennis en omgang met mensen afgelopen jaar. Ik ben er trots op dat ik zo snel ben gegaan, omdat ik na mijn studie vooral in de horeca gewerkt heb. Daar was ik eerst onzeker over. Maar in de horeca leer je ook, bijvoorbeeld om hard te werken en goed met mensen te communiceren.”

Wat spreekt je het meest aan in je nieuwe rol?

“Dat je echt een verandering kunt brengen in de organisatie en ervoor kunt zorgen dat collega’s hun werk beter uitvoeren. Ook dat ik opeens nieuwe collega’s heb die heel veel kennis hebben waardoor ik mijzelf weer verder kan ontwikkelen.

En deze functie bestaat ook bij Toeslagen regulier. Dus na de UHT kan ik eventueel daar naartoe overstappen.”

Wat raad je collega's aan die toe zijn aan een nieuwe uitdaging?

“Schroom niet om je uit te spreken welke functie je wilt, of überhaupt wat voor werkzaamheden je graag doet. Je teamleider kan dan meedenken en signalen opvangen waar ze jou misschien in kunnen zetten. Werk is het prettigst als je je werkzaamheden ook leuk vindt om te doen. En wanneer je leuke collega’s hebt natuurlijk.”

Categorie :

Deel deze pagina