Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

De mensen van UHT: projectleider Aad

Wie zijn de mensen die bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen werken? In korte video's stellen enkele medewerkers zich voor. In deze video is de beurt aan Aad Wessel, projectleider van de inrichting van de Catshuisregeling.

Uitgeschreven tekst

Mijn naam is Aad Wessel. Ik ben 67 jaar, en mijn rol bij de Belastingdienst bij UHT is, dat ik de projectleider ben van de inrichting van het Catshuis-project, de uitbetaling van de 30.000 euro aan ouders die gedupeerd zijn.
Ik ben halverwege 2020 met pensioen gegaan, toen belde de herstelorganisatie met de vraag; "wil je ons komen helpen?" Daar heb ik geloof ik 5 minuten over nagedacht en gedacht dat ga ik gewoon doen.
Ik vind het belangrijk dat iedereen die geholpen moet worden in de samenleving ook geholpen wordt. Deels krijg je dat natuurlijk ook vanuit huis mee. Als je het over de toeslagenaffaire hebt kan het natuurlijk niet zo zijn dat je dat gemist hebt op de een of andere manier.
Dus dan schrik je wel enorm natuurlijk als je hoort wat daar gebeurd is. Dat is ook een beetje ook de discussie nu, hoe kunnen we meer 'de menselijke maat' toepassen. Je hebt regeltjes, maar je hebt ook de bedoeling van de regelgeving.
En de kunst is een beetje, en ik denk dat de Belastingdienst dat nu ook probeert om te kijken van 'ja we hebben wel regels, maar wat was nou de bedoeling van die regels? En passen we het op de goede manier toe?'
Houden we wel voldoende rekening met situaties van mensen. Er wordt echt heel hard gewerkt door de herstelorganisatie. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen denken van 'ja, als het kabinet op 22 december zegt dat ze snelheid willen gaan maken, en dat ze daarom mensen heel snel 30.000 euro willen betalen.'
Natuurlijk, ik snap dat mensen denken: "Hoe moeilijk kan het zijn?!" Maar als op 22 december zo'n regeling wordt afgekondigd, dan heb je echt even tijd nodig om dat te gaan organiseren.
We kunnen ook niet zeggen: "Iedereen die zich aanmeldt betalen we dan maar 30.000 euro uit". Er zijn ook mensen die zich aanmelden, óf omdat ze de regeling niet goed snappen, óf denken van: "Ik weet het ook niet precies, dus ik meld me maar aan, en misschien ben ik wel gedupeerd." Om dat hele traject te organiseren daar zijn we echt met heel veel mensen hebben daar keihard aan gewerkt om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Als je kijkt naar hoeveel ouders we al wél hebben kunnen helpen. Dan ben ik daar hartstikke blij mee. Ik vind het heel belangrijk dat die mensen goed geholpen worden. En ja, als ik mijn steentje kan bijdragen om te zorgen dat dat goed georganiseerd wordt dan vind ik dat hartstikke goed om te doen.

Andere mensen van UHT

Verder lezen

Categorie :

Deel deze pagina