Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Loket betaalde schulden nu open voor alle gedupeerde ouders

Het loket al betaalde schulden van Sociale Banken Nederland (SBN) is vanaf nu open voor alle erkend gedupeerde ouders van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Bij het loket kunnen ouders terecht die schulden hebben betaald met het compensatiebedrag dat ze van de Belastingdienst hebben gekregen.

Let op!  Let op: dit bericht is van 22 november 2022

Ga voor informatie naar de pagina over Al betaalde schulden.

Voorbeelden zijn betalingsachterstanden bij een energiebedrijf, zorgverzekeraar, woningbouwcorporatie of bij een webwinkel. Het gaat om bedragen die te laat zijn betaald en daardoor opeisbaar waren. De betaling moet gedaan zijn na het ontvangen van de compensatie en het totaalbedrag kan nooit hoger zijn dan de compensatie. Alleen schulden die anders zouden zijn overgenomen in de schuldenaanpak komen voor vergoeding in aanmerking.

Publieke en private schulden

Erkend gedupeerde ouders kunnen een aanvraag indienen bij SBN voor de private schulden die ze hebben betaald met het door hen ontvangen compensatiebedrag. Ouders die voor 1 januari 2021 ook publieke schulden hebben betaald vanuit het compensatiebedrag, kunnen deze ook terugkrijgen via dit loket. Voor ouders die na die datum een betaling aan een publieke schuldeiser hebben gedaan, geldt dat de publieke schuldeiser deze schulden zelf terugboekt.

Meer informatie kunt u vinden op de website van SBN.

Verder lezen

Categorie :

Deel deze pagina