Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Kamercommissie bezoekt UHT

Vrijdag 17 juni bezocht een aantal leden van de Vaste Kamercommissie de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). UHT had de commissieleden uitgenodigd om hen inzicht te geven in het financieel herstel van gedupeerden.

Let op!  Let op: dit bericht is van 20 juni 2022

Ga voor meer informatie over onze werkwijze naar de pagina over UHT.

Inzicht in werkwijze en dilemma’s

Medewerkers van verschillende teams gaven de leden van de commissie een beeld van de verschillende stappen in het herstelproces. Ze gingen in gesprek met de commissieleden over hoe zij ouders helpen, wat de dilemma’s zijn waar ouders en zij tegenaan lopen en hoe we daarmee omgaan.

Samen kijken naar oplossingen

“Het was heel fijn dat we de leden van de Kamercommissie hebben gesproken”, aldus Anne Coenen, Directeur UHT. “Zo konden we hen laten zien hoe het proces werkt en wat het doet met ouders. We hopen dat we door dit bezoek hebben kunnen laten zien waar we in de uitvoering tegenaan lopen. Zo kunnen we samen kijken naar oplossingen, zodat de ouders beter geholpen kunnen worden.”

Zo goed mogelijk helpen

Een persoonlijk zaakbehandelaar vult aan: “Natuurlijk is het best spannend dat er mensen van de Tweede Kamer langskomen. Ik wil de ouders waarvoor ik persoonlijk zaakbehandelaar ben graag zo goed mogelijk helpen.”

Categorie :

Deel deze pagina