Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Jessica Hoitink nieuwe voorzitter CWS

Jessica Hoitink is per 9 januari 2023 benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Commissie Werkelijke Schade (CWS). Dit is op 24 januari 2023 bekend gemaakt in de Staatscourant.

Let op!  Let op: dit bericht is van 24 januari 2023

De informatie over het Commissie Werkelijke Schade naar de website van CWS.

Hoitink heeft een achtergrond als jurist. De afgelopen jaren werkte zij als strategisch adviseur, (interim) bestuurder en toezichthouder in het (semi) publieke domein. Hoitink heeft zich toegelegd op veranderingsprocessen en sturingsvraagstukken. Zij is met name gespecialiseerd in complexe dossiers in een politiek-bestuurlijk krachtveld met veel betrokken stakeholders en tegengestelde belangen.

Naast haar voorzitterschap van CWS is Hoitink onder meer actief als onafhankelijke voorzitter van de Raad van Toezicht Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei. Ook is zij lid van de maatschappelijke adviesraad van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht.

Jessica Hoitink:

“Door de toeslagaffaire zijn veel gezinnen ongelooflijk hard geraakt en is het vertrouwen in de overheid ernstig geschonden. Het is van groot belang dat alle betrokkenen goed en binnen afzienbare tijd worden begeleid in hun herstel. Graag zou ik mijn kennis en ervaring inzetten om hieraan een bijdrage te leveren.”

Verder lezen

Categorie :

Deel deze pagina

Op deze pagina