Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Eerste Kamer behandelde op 10 juli aanvullend wetsvoorstel hersteloperatie toeslagen, 11 juli is gestemd

Op 11 juli 2023 is in de Eerste Kamer het aanvullend wetsvoorstel hersteloperatie toeslagen goedgekeurd. In dit wetsvoorstel staan de regelingen voor de ex-toeslagpartners en nabestaanden.

Let op!  Let op: dit bericht is van 23 juni 2023

Ga voor informatie naar de pagina's ex-toeslagpartnerregeling en nabestaandenregeling.

Op 20 juni 2023 stemde de Tweede Kamer in met het aanvullend wetsvoorstel hersteloperatie toeslagen.

De behandeling van de wet in de Eerste Kamer was op 10 juli live te volgen. U kunt meer lezen over de vergadering op de site van de Eerste Kamer. Nu de Eerste Kamer akkoord is wordt de wet, zodra deze is gepubliceerd in de Staatscourant van kracht. Vanaf dat moment kan UHT verder met de voorbereidingen.

Nu al bezig met voorbereidingen

De verwachting is dat de regeling voor ex-toeslagpartners in het derde kwartaal van 2023 start. Hoewel er al veel wordt voorbereid, kunnen we pas verder als er een vastgestelde wet is. Als UHT start met de uitvoering, worden ex-toeslagpartners in groepen opgeroepen om zich aan te melden.

Voor de nabestaandenregeling is de start naar verwachting in het 1e kwartaal van 2024. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, volgen vlak na de zomer enkele gesprekken met nabestaanden. Het doel van de gesprekken is om beter te weten hoe nabestaanden benaderd willen worden. Op het moment dat de wet gepubliceerd is, geven we meer informatie over de ex-toeslagpartnerregeling.

Verder lezen

Deel deze pagina