Een advocaat hoeft niet duur te zijn
Gedupeerde ouders kunnen gratis hulp van een advocaat krijgen. Wie een advocaat wenst, kan die aanvragen via de Raad voor Rechtsbijstand. Sommige ouders zijn zelf benaderd door bedrijven of personen die juridische hulp aanbieden. Als u hier gebruik van wilt maken, raden we aan hier goede afspraken over te maken. Want die hulp is niet altijd gratis. Bij de Raad voor Rechtsbijstand kunt u informeren of de persoon bij hen bekend is. En of deze de hulp aanbiedt zonder achteraf een hoge rekening te sturen.
Let op: dit bericht is van 3 augustus 2021
Ga voor meer informatie naar de pagina over gratis hulp van een advocaat.
Hulp aanbieden is natuurlijk niet verboden. En niet iedereen die hulp aanbiedt heeft slechte bedoelingen. Maar er zijn ook bedrijven die een graantje willen meepikken van de compensatie. Die heel veel geld vragen voor hun hulp. Of die geen hulp bieden. Ons advies: Vraag iemand die hulp aanbiedt altijd naar wie zij zijn, wat ze precies voor u kunnen doen en wat het kost. Vindt u die kosten acceptabel? Prima. Wilt u liever een gratis advocaat? Informeer dan bij de Raad voor Rechtsbijstand naar een advocaat waar u niet voor hoeft te betalen.
Wij delen geen persoonlijke gegevens met advocaten
Let vooral op als iemand zegt dat hij uw gegevens van de Belastingdienst heeft gekregen. Dat klopt niet. Wij geven geen persoonlijke gegevens door aan advocaten of bedrijven die advies geven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat organisaties uw gegevens op sociale media, zoals Facebook en Twitter, hebben gevonden. Ons advies: Zoek goed uit wie u benadert, voordat u een persoon of bedrijf inhuurt. En voordat u persoonlijke gegevens deelt. Bijvoorbeeld uw geboortedatum, bankrekeningnummer of BSN.
Dit bericht verscheen eerder op 7 april 2021.