Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Brief over terugbetalen toeslagen gaat nog niet naar mensen die zich hebben aangemeld bij UHT

Soms ontvangen mensen teveel toeslagen. Als zij dit niet terugbetalen, krijgen zij een herinnering om dat wel te doen. Om mensen te helpen in een toch al moeilijke periode, is dat tijdens de coronacrisis niet gebeurd. Deze pauze is voorbij. De coronamaatregelen zijn afgebouwd. Daarom vraagt Toeslagen de mensen om te beginnen met terugbetalen. Vanaf 20 april krijgen ze hier een brief over. Deze brief gaat niet naar mensen die zich hebben aangemeld bij UHT.

Let op!  Let op: dit bericht is van 1 april 2022

Ga voor de laatste informatie naar de pagina over de pauzeknop.

Ter informatie!  Waarom toeslagen terugbetalen?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat mensen teveel toeslagen hebben ontvangen. Bijvoorbeeld omdat achteraf blijkt dat ze meer inkomen hadden in het jaar waarin ze toeslagen ontvingen. Omdat hun kinderen minder naar de kinderopvang zijn gegaan. Of omdat er in hun privésituatie iets is veranderd.
Lees meer informatie over het terugbetalen van Toeslagen op toeslagen.nl/teveelontvangen.

Aangemeld bij UHT? Wat gebeurt er dan?

Ook mensen die zich aangemeld hebben bij UHT zijn verplicht om belasting te betalen. En om teveel ontvangen toeslagen terug te betalen. Dit hoeven zij nog niet te doen als de pauzeknop geldt. Of als zij op een besluit wachten. Maar dit verandert als de pauzeknop is afgelopen. Of als vast staat dat iemand niet gedupeerd is. Geldt dit voor u, dan krijgt u na de zomer een brief van Toeslagen. Hierin vraagt Toeslagen om te beginnen met terugbetalen. Ook biedt Toeslagen in de brief een betalingsregeling aan.

Verder lezen

Categorie :

Deel deze pagina