Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Brief Fraude Signalering Voorziening (FSV)

De Belastingdienst stuurt de mensen waarvan de persoonsgegevens in de FSV stonden een brief over de reden van de registratie in de FSV. Vanaf 4 april 2022 worden de ouders die bekend zijn bij UHT (Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen) en waarvan de persoonsgegevens in de FSV stonden daar telefonisch over geïnformeerd. De belactie loopt tot eind april 2022. De Belastingdienst verstuurt de brieven eind april 2022.

Let op!  Let op: dit bericht is van 1 april 2022.

Ga voor meer informatie naar de pagina Fraude Signalering Voorziening (FSV).

Een van de systemen die de Belastingdienst gebruikte voor zijn toezichtstaak was de Fraude Signalering Voorziening (FSV). De FSV was een (risico)signaleringssysteem. Een risico kon bijvoorbeeld zijn dat een aanvraag van een toeslag of een belastingaangifte misschien niet klopte. Dat kon aanleiding zijn om zo'n aanvraag of aangifte te onderzoeken. Het gebruik van de FSV voldeed op verschillende punten niet aan de privacywetgeving (AVG). Daarom is de FSV op 27 februari 2020 uitgezet en wordt deze niet meer gebruikt.

270.000 burgers in FSV, 9.800 ouders in UHT

Wat betekent dit voor u als ouder?

De Belastingdienst belt de ouders waarvan de persoonsgegevens in de FSV stonden om hen te informeren dat zij eind april een brief over FSV ontvangen. Zo krijgen zij persoonlijk informatie. De Belastingdienst onderzoekt nog of de opname van uw persoonsgegevens in de FSV voor u onterechte gevolgen heeft gehad en of deze persoonsgegevens met andere overheidsorganisaties zijn gedeeld.

Vragen na ontvangst van de brief?

We begrijpen dat het vervelend voor u is om te horen dat uw persoonsgegevens in de FSV stonden of dat u vragen hebt.

Kijk voor algemene informatie op belastingdienst.nl/fsv . Of bel het Meldpunt FSV: 0800 – 235 83 56. Vanuit het buitenland +31 555 385 356. U kunt bellen op maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.00 uur.

Let op!  Bel pas nadat u de brief hebt gekregen

Het is belangrijk dat u wacht met bellen totdat u de FSV-brief met de reden van registratie in de FSV heeft ontvangen. Dan kan de Belastingdienst u goed informeren.

De Belastingdienst informeert u verder over de FSV.

UHT (Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen) onderzoekt het herstel kinderopvangtoeslag en informeert u daar over.

Lees verder

Categorieën :

Deel deze pagina