Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Belactie voor mogelijk gedupeerde ouders die zich nog niet gemeld hebben

Veel mensen hebben zich inmiddels bij UHT aangemeld als (mogelijk) gedupeerde van de kinderopvangtoeslag. Het blijkt dat een deel van de ouders* die eerder kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen, zich nog niet hebben aangemeld. UHT heeft deze ouders, die misschien recht hebben op compensatie, actief benaderd. Het gaat hierbij om ruim 3.600 ouders. UHT wil de ouders graag informeren over de hersteloperatie en aangeven dat ze zich nog tot 31 december 2023 kunnen aanmelden.

Let op!  Let op: dit bericht is van 10 november 2022

Aanmelden is niet meer mogelijk.

* Het gaat om ouders die op basis van onderzoek ‘CAF 11’ onterecht van fraude werden beschuldigd. Of om ouders die onterecht van Opzet/Grove Schuld (O/GS) werden beschuldigd.

Persoonlijke benadering

Al deze ouders hebben in 2020 een brief gehad dat ze mogelijk gedupeerde zijn van de kinderopvangtoeslag en zich kunnen aanmelden. Omdat nog niet alle ouders zich aangemeld hebben, heeft UHT begin 2022, als proef, een groep van 398 ouders gebeld die misschien gedupeerd zijn. Van deze groep hebben we 187 ouders gesproken, hebben 136 ouders zich aangemeld voor de eerste toets en hebben 15 ouders zich afgemeld. Voor 106 ouders is inmiddels vastgesteld dat zij door de eerste toets zijn gekomen.

Belactie

Vanwege de positieve belactie van begin dit jaar heeft UHT nu ook de resterende ouders persoonlijk benaderd. Ouders zijn drie keer gebeld. Als het niet lukte om ouders aan de telefoon te krijgen, ontvangen ze een kaart met de vraag of ze contact met ons willen opnemen. We hebben 2.357 ouders geprobeerd te bellen. Inmiddels hebben 523 ouders zich aangemeld. Al 404 ouders hebben een positieve eerste toets uitslag ontvangen.

Wat gebeurt er na de aanmelding?

Als een ouder zich aanmeldt, beoordeelt UHT of hij of zij gedupeerd is. Daarna kan hij of zij eventueel ondersteuning krijgen. Blijkt dat Toeslagen tussen 2005 en 2019 fouten heeft gemaakt bij het uitbetalen, terugvragen of stopzetten van de kinderopvangtoeslag? Dan heeft de ouder recht op compensatie en andere vormen van hulp.

Ter informatie!  Contactkaart ontvangen?

Hebt u een kaart ontvangen, maar nog niet gebeld? Neem contact op met het Serviceteam Herstel Toeslagen.

Deel deze pagina