Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Zelfhulp, gesprek met staatssecretaris en een nieuwe evenementenkalender via kindregelingvoorjou.nl

De kindregeling bestaat uit hulp, brede ondersteuning door gemeenten en het geldbedrag speciaal voor kinderen. Het hulpaanbod is in samenwerking met DG Herstel nu verder uitgebreid.

Let op!  Let op: dit bericht is van 23 januari 2024

Ga voor informatie over hulp voor kinderen naar kindregeling.

Sinds 15 januari 2024 kunnen kinderen en jongeren gebruikmaken van de nieuwe online zelfhulpmodule van Minddistrict. Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met de staatssecretaris. En sinds 22 januari 2024 hebben we ook een evenementenkalender toegevoegd. Deze modules bieden we aan op de aparte website kindregelingvoorjou.nl.

Over Minddistrict

Minddistrict is een e-healthplatform voor zelfhulp. Dat betekent dat jongeren via de website ondersteuning krijgen om zich beter te voelen. Zij kunnen de oefeningen van Minddistrict doen op een moment dat het hen uitkomt. Er zijn verschillende aandachtsgebieden: zelfvertrouwen, fysieke gezondheid en mentale gezondheid.

Lees meer over Minddistrict op kindregelingvoorjou.nl

In gesprek met de staatssecretaris

Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met staatssecretaris Aukje de Vries. Over wat de jongeren hebben meegemaakt. Wat ze nodig hebben of over hoe ze zich voelen. De jongeren bepalen zelf waar ze over willen praten.

Alles wat er in het gesprek wordt besproken blijft anoniem. Als het kind of de jongere het wilt, is er na het gesprek met de staatssecretaris een gesprek met iemand van de gemeente. Die kan hulp bieden die past bij de specifieke situatie. Maar dit hoeft niet.

Lees meer over het gesprek met de staatssecretaris

Overzicht van evenementen en bijeenkomsten

Op verzoek van jongeren bieden we sinds 22 januari 2024 ook een overzicht van evenementen en bijeenkomsten, die speciaal voor kinderen (lokaal) worden georganiseerd. Iedereen die een relevante bijeenkomst of event organiseert, kan dit via de website aanmelden. Ook jongeren zelf. Wij zorgen dan dat het in de kalender komt en besteden aandacht aan het evenement via social media.

Bekijk de agenda hier

Categorie :

Deel deze pagina