Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

UHT krijgt nieuwe kleuren

Per 14 maart ziet onze website er anders uit. De grootste verandering is dat de rode kleur verdwijnt. In plaats daarvan komt de kleur donkergeel. Daarnaast gaan wij de informatie anders plaatsen. Daardoor is de website duidelijker en overzichtelijker. En beter te bekijken op een mobiele telefoon.

Let op!  Let op: dit bericht is van 9 maart 2023

De informatie is mogelijk verouderd.

De kleuren veranderen omdat de huisstijl van Toeslagen is veranderd. In die huisstijl staan afspraken over bijvoorbeeld het gebruik van kleuren en lettertypes. De verandering komt ook terug in onze brieven en enveloppen. En op onze social media-kanalen zoals Facebook en Twitter.

Toeslagen zelfstandig onderdeel van ministerie van Financiën

Sinds 1 januari 2021 is Toeslagen geen onderdeel meer van de Belastingdienst. Toeslagen valt nu direct onder het ministerie van Financiën en heet nu Dienst Toeslagen. Om dit duidelijk te maken heeft Dienst Toeslagen nu een nieuwe huisstijl. De kleuren donkergeel en paars komen in plaats van de kleur rood van Belastingdienst/Toeslagen. Ook de naam in het logo is aangepast.

Wij vallen onder Dienst Toeslagen. En daarom veranderen onze kleuren automatisch mee. We gebruiken namelijk dezelfde systemen als Dienst Toeslagen voor brieven, enveloppen en online communicatie.

Brieven en enveloppen

Wij passen de brieven en enveloppen in stappen aan. Het rood op de enveloppen vervalt. In plaats daarvan komen neutrale enveloppen met daarop het blauwe Rijkslint. Het nieuwe logo komt ook in de brieven te staan.

Voorbeeld Rijkslint

Social media

De nieuwe kleuren en het nieuwe logo zijn per 14 maart te zien op onze social media-kanalen Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en LinkedIn.

Voorbeeld Facebook met nieuwe kleuren

Veranderingen op de website

Dit zijn de veranderingen op onze website per 14 maart:

  • Donkergele- en lichtgele kleur
  • Minder foto’s, meer illustraties
  • De website is meer geschikt voor gebruik op een mobiel
Voorbeeld nieuwe homepage website met nieuwe kleuren
Voorbeeld website met nieuwe kleuren op mobiele telefoon

Verder lezen

Categorie :

Deel deze pagina

Op deze pagina