Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Slachtofferhulp Nederland stopt met ondersteuning van gedupeerde ouders

Op 1 juli stopt Slachtofferhulp Nederland met de ondersteuning van gedupeerde ouders. Voor ondersteuning kunnen ze nu contact opnemen met hun gemeente. De VNG kan hen hierbij helpen.

Let op!  Let op: dit bericht is van 30 juni 2022

Ga voor de laatste informatie over ondersteuning naar de pagina Hulp van de gemeente

Slachtofferhulp Nederland bood vanaf november 2020 hulp aan gedupeerde ouders. Zij konden er terecht voor onder andere emotionele ondersteuning en praktische hulp en advies. Ook kon Slachtofferhulp de ouders doorverwijzen naar de juiste gemeentelijke hulpinstanties. Op deze manier probeerden de medewerkers van Slachtofferhulp Nederland de gedupeerde ouders het gevoel te geven dat zij weer de regie hadden over hun leven.

Ondersteuning door de gemeente

In de afgelopen periode heeft Slachtofferhulp Nederland de hulp afgebouwd. Haar taak is overgenomen door de gemeentes. Voor de juiste ondersteuning kunnen gedupeerde ouders nu naar het ondersteuningsteam in de gemeente waar ze wonen. Dit ondersteuningsteam biedt hulp op 5 gebieden: wonen, werk, gezin, zorg en financiën.

Wat betekent het voor u?

Neem dan contact op met de gemeente waar u woont. Vraag naar het ondersteuningsteam herstel kinderopvangtoeslag. Of naar de contactpersoon herstel kinderopvang.

Verder lezen

Deel deze pagina

Op deze pagina