Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Pas op voor nep-telefoontjes die van UHT lijken te komen

De afgelopen weken zijn er oplichters actief die zeggen namens Herstel toeslagen (UHT) te bellen. Ze proberen uw adresgegevens en andere gegevens te achterhalen. Geef deze nooit zomaar.

Let op!  Let op: dit bericht is van 15 maart 2022.

Neem voor de laatste informatie en bij verdachte telefoontjes contact op met het serviceteam.

Vorige week is een aantal gedupeerde ouders gebeld door een 06-nummer. De beller zei dat hij van UHT was. Hij vroeg of de ouder gedupeerde was. Vervolgens vroeg hij om persoonlijke gegevens.
Een paar dagen later werd de ouder gebeld door iemand die deed alsof hij voor de gemeente werkte. Hij stelde dezelfde vragen.

UHT belt regelmatig met de ouders

Dat gedupeerde ouders worden gebeld, is niet vreemd. UHT belt regelmatig met de ouders.
Bijvoorbeeld om hen te informeren over hoe het met hun herbeoordeling gaat. Of als een ouder een klacht of bezwaar heeft doorgegeven. Deze telefoontjes zijn anders dan die van de oplichters.

Hoe herkent een ouder dat het telefoontje van UHT afkomstig is?

  • Het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag en de persoonlijk zaakbehandelaars bellen nooit anoniem. Het serviceteam belt met een 055-nummer. Een persoonlijk zaakbehandelaar belt met een 06-nummer.
  • Belt de persoonlijk zaakbehandelaar de eerste keer en neemt de ouder niet op? Dan stuurt de zaakbehandelaar een sms. In deze sms staat onder meer dat de ouder het telefoonnummer kan checken bij het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.
  • Als een medewerker van UHT een vraag heeft over uw herbeoordeling, dan controleert de medewerker altijd of hij of zij de juiste persoon aan de lijn heeft.

Goed om te weten

UHT stuurt nooit via WhatsApp of e-mail een bericht over betalingsachterstanden.

Let op!  Wat te doen als u het niet vertrouwt?
  • Hang meteen op. Bel het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag: 0800 - 2 358 358 (gratis). Zij kunnen uitzoeken of u echt door 1 van onze medewerkers bent gebeld.
  • Bent u niet door onze medewerker gebeld? Geef het verdachte telefoontje dan door aan het serviceteam.
Categorie :

Deel deze pagina

Op deze pagina