Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Oudercommissie Kinderopvangtoeslag

Er is een groep ouders die zich inzet voor de mensen die in de problemen zijn gekomen met de kinderopvangtoeslag. Deze groep heet de Oudercommissie Kinderopvangtoeslag. Er zitten 12-15 ouders in de Oudercommissie. Zij geven advies aan staatssecretaris De Vries en Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT).

Ter informatie!  Website Oudercommissie

De Oudercommissie heeft een eigen website: oudercommissie-kot.nl. Op deze website kunt u alle actuele informatie vinden met betrekking tot het herstel van de kinderopvangtoeslag.

De Oudercommissie denkt mee en geeft advies aan UHT. Dat gaat over het aanpakken van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Ook geven zij hun mening over oplossingen die door UHT zijn bedacht. UHT leert op deze manier van de ouders.

Spreken voor alle ouders

De ouders wonen in verschillende delen van Nederland. Zij hebben allemaal ook zelf problemen met de Belastingdienst gehad. Zij overleggen 2-3 keer per maand met elkaar. Of vaker als het nodig is. De oudercommissie is onafhankelijk. Alle adviezen zijn openbaar. Iedereen kan ze lezen op deze website.

Ouders Oudercommissie

Er wilden meer dan 12-15 ouders meedoen aan de oudercommissie. Maar met een grote groep praten is lastig. Een onafhankelijke adviesgroep heeft deze ouders gekozen. Een ouder kan daarom niet iemand anders laten gaan als hij of zij niet bij een vergadering kan zijn. In deze onafhankelijke adviesgroep zitten ook experts van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOiNK).

Coördinator Oudercommissie

De oudercommissie neemt deel aan de verschillende werkgroepen, waar specifieke onderwerpen worden besproken met UHT. Alles wat de oudercommissie doet wordt gecoördineerd door een coördinator. De coördinator van de Oudercommissie staat ook in verbinding met de ambtelijk secretaris van UHT. Samen zorgen ze voor een warme samenwerking tussen de oudercommissie en UHT.

Voorzitter Oudercommissie

De Oudercommissie heeft een voorzitter. Dit is Tof Thissen. Als voorzitter is hij onafhankelijk. Hij staat in verbinding met de staatssecretaris van Financiën en UHT. Het is namelijk belangrijk met elkaar in gesprek te blijven. De ouders bepalen samen met de voorzitter waarover ze praten.

Wilt u contact met de voorzitter of de coördinator van de Oudercommissie, stuur dan uw vragen of opmerkingen in via onderstaand contactformulier.

Contactformulier Oudercommissie

"*" geeft vereiste velden aan

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en uw privacy. Op toeslagen.nl/privacy staat hoe wij dat doen.

Adviezen aan UHT

Van alle vergaderingen van de Oudercommissie wordt een verslag gemaakt. De adviezen worden voorgelegd aan UHT. Zij reageren op de adviezen en koppelen terug naar de Oudercommissie.

De voorzitter bespreekt 2 keer per jaar (in maart en september) met de ouders hoe het gaat en wat anders moet. De uitkomst wordt ook gedeeld met UHT en de staatssecretaris van Financiën.

De Oudercommissie kan ook aangeven dat ze met de staatssecretaris van Financiën wil praten. De voorzitter regelt dit gesprek en is bij het gesprek aanwezig.

Lid worden van de Oudercommissie

De Oudercommissie is compleet. Er is een wachtlijst om lid te worden. U kunt u daarom niet meer aanmelden als lid van de Oudercommissie.

Deel deze pagina