Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Voorwaarde 3: voor wie is toeslag aangevraagd?

Om in aanmerking te komen voor de ex-toeslagpartnerregeling bekijken we voor welk kind of pleegkind de kinderopvangtoeslag is aangevraagd (A). En wanneer de toeslag is aangevraagd (B). U moet aan A of aan B voldoen.

Uitleg voorwaarde 3

De ex-toeslagpartnerregeling is misschien voor u bedoeld als de volgende situaties hetzelfde zijn als uw eigen situatie:

  • A: U was toeslagpartner in een gedupeerd toeslagjaar. En de kinderopvangtoeslag was toen aangevraagd voor uw kind. Zie voorbeeldsituatie 1.
  • A: U was toeslagpartner in een gedupeerd toeslagjaar. En de kinderopvangtoeslag was toen aangevraagd voor uw pleegkind. Zie voorbeeldsituatie 3.
  • B: De kinderopvangtoeslag waarmee de problemen zijn ontstaan, is aangevraagd voor het kind van uw partner. U was toeslagpartner toen uw partner de brief kreeg waarmee de problemen met de kinderopvangtoeslag voor uw gezin begonnen. En u was minimaal 1 jaar daarna nog steeds toeslagpartner. Zie voorbeeldsituatie 2.
Let op!  Pleegouders ontvangen niet altijd vanzelf een aanmeldbrief

Als de kinderopvangtoeslag alleen is aangevraagd voor een pleegkind, krijgt u misschien geen aanmeldbrief. Wanneer u zich zonder aanmeldbrief kunt aanmelden voor de ex-toeslagpartnerregeling, is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, leest u dit op deze website.

Belangrijk!  Let op

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet, komt u niet in aanmerking voor compensatie. U ontvangt geen aanmeldbrief.

Andere voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de ex-toeslagpartnerregeling moet u aan 3 voorwaarden voldoen:

  1. Is uw ex-partner gedupeerd?
  2. Was u toeslagpartner?
  3. Voor wie is de kinderopvangtoeslag aangevraagd?

Deel deze pagina