Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Een bedrag van € 10.000 voor ex-toeslagpartners

De compensatie is een vast bedrag van € 10.000. Dit bedrag is bedoeld als erkenning voor het aangedane leed. En het is een vergoeding voor de geleden schade.

Wij verwachten dat dit bedrag voor de meeste ex-toeslagpartners voldoende is om hen hiervoor te compenseren. En om een nieuwe start te maken.

Hebt u de brief (beschikking) ontvangen waarin staat dat u recht hebt op geld en hulp?

Dan storten wij binnen 6 weken - na de datum van de beschikking - het geld op uw rekening. Zorg wel dat uw rekeningnummer bij ons bekend is. Controleer uw rekeningnummer bij Mijn Belastingdienst. U hebt uw DigiD nodig.

Wilt u uw geld op een andere rekening ontvangen?

Hebt u de brief (beschikking) ontvangen waarin staat dat u recht hebt op geld en hulp? En wilt u het geld ontvangen op een andere rekening dan bij de Belastingdienst bekend is? Dan hebt u tot 3 weken na de datum op de brief (beschikking) de tijd om uw rekeningnummer te veranderen. U doet dit via Mijn Belastingdienst. U hebt uw DigiD nodig.

Let op!  Let op

Verandert u het rekeningnummer? Dan gebruikt de Belastingdienst dat nieuwe nummer in het vervolg ook voor de inkomstenbelasting en toeslagen. Maar u kunt het weer opnieuw aanpassen als u het bedrag hebt gekregen.

Wilt u het geldbedrag later ontvangen?

Bijvoorbeeld omdat u schulden hebt en deze eerst wilt oplossen? Bel dan met het Serviceteam: 0800 - 2 358 358 (gratis). Of chat op deze website met onze medewerkers.

Deel deze pagina