Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanvullend wetsvoorstel hersteloperatie toeslagen aangenomen

Op 11 juli 2023 is in de Eerste Kamer het aanvullend wetsvoorstel hersteloperatie toeslagen goedgekeurd. In dit wetsvoorstel staan de regelingen voor de ex-toeslagpartners en nabestaanden.

Let op!  Let op: dit bericht is van 13 juli 2023

Ga voor informatie over de regeling naar ex-toeslagpartnerregeling.

Zodra de wet is gepubliceerd in het Staatsblad, is deze van kracht. Dat zal waarschijnlijk binnen een paar dagen gebeuren. Alle informatie over de ex-toeslagpartnerregeling staat dan op deze website. Ook is er dan meer informatie over de regeling voor nabestaanden.

Nu al bezig met voorbereidingen

Er is al veel voorbereid, maar er zijn acties die UHT pas kan doen, als de wet van kracht is. Dan duurt het nog enige tijd voordat we daadwerkelijk kunnen starten. Dat moment wordt verwacht vanaf september. Als UHT start met de uitvoering, worden ex-toeslagpartners in groepen opgeroepen om zich aan te melden.

Voor de regeling voor nabestaanden  is meer tijd nodig. Naar verwachting kunnen we in de eerste drie maanden van 2024 starten met de regeling. Vlak na de zomer komen er enkele gesprekken met nabestaanden. Het doel van de gesprekken is om beter te weten hoe nabestaanden willen dat er contact met ze wordt opgenomen.

Achtergrond

Op 5 november werd de Wet hersteloperatie toeslagen van kracht. In die wet was nog geen regeling opgenomen voor ex-toeslagpartners en nabestaanden. Daarom was een aanvullende wet nodig.

Op 20 juni 2023 stemde de Tweede Kamer in met het aanvullend wetsvoorstel hersteloperatie toeslagen. Op 10 juli volgde het debat in de Eerste Kamer.

Deel deze pagina