Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Vacature: vaktechnisch adviseur

Als vaktechnisch adviseur werk je mee aan het financieel herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Je ondersteunt collega’s bij het toepassen van wet- en regelgeving in hun dagelijks werk.

StandplaatsHoofddorp
VakgebiedJuridisch
Uren per week36
DienstverbandVaste baan
NiveauHBO/wo-niveau

Je werk als vaktechnisch adviseur

Je bent onderdeel van de vaktechnische lijn, samen met een landelijk vaktechnisch coördinator, een vaktechnisch coördinator en een vaktechnisch aanspreekpunt.

Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het bewaken van de (juridische) kwaliteit van het werk. Jullie zorgen ervoor dat de verschillende beleidsbeslissingen een eenheid vormen en dat deze goed meegenomen worden in het dagelijks werk. Hiervoor vertaal je (nieuwe) wet- en regelgeving naar processen en werkinstructies en begeleid je collega’s bij het toepassen daarvan. 

De vaktechnisch adviseur zorgt daarnaast voor een goede balans tussen het belang van de ouder en de zorgvuldigheid en snelheid van het werk.

Meer specifiek:

 • Borgen van de juridische/vaktechnische kwaliteit van de uitvoering (eenheid van beleid en uitvoering, o.a. via kwaliteitsmetingen)
 • Signaleren en escaleren van juridisch/vaktechnische vraagstukken die landelijke, publicitaire en/of politieke gevolgen kunnen hebben
 • Creëren van draagvlak voor de vaktechnische uitgangspunten binnen onze organisatie
 • Aansturen en organiseren van kennisoverdracht op inhoudelijk/ vaktechnisch niveau
 • Delen van vakkennis en inzichten met medewerkers van het team en hen coachen in de toepassing daarvan
 • Vertalen van vaktechnische ontwikkelingen naar praktische aanwijzingen voor het dagelijks werk
 • Vaktechnisch sparringpartner.

In deze rol is het belangrijk dat je bestuurlijk sensitief bent en beschikt over een goed inlevingsvermogen. Daarnaast werk je accuraat, kun je plannen en organiseren en ben je resultaatgericht.

De afdeling waar je gaat werken

De vaktechnisch adviseur is onderdeel van de afdeling Herstel. Deze afdeling heeft als doel ouders met zorg en aandacht te begeleiden en hun zaak door het behandelproces te coördineren. De afdeling werkt vanuit verschillende locaties. Deze vacature is bij ons team in Hoofddorp. Je kunt deels vanuit huis werken, maar je bent in ieder geval twee dagen per week op kantoor.

Dit bieden we

 • vaste baan met een werkweek van 32 of 36 uur
 • inschaling op basis van schaal 11 of 12, afhankelijk van achtergrond en werkervaring
 • gemotiveerde en betrokken collega’s
 • een goede werksfeer
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een 13de maand, de mogelijkheid om een fiets van de zaak aan te schaffen en het Rijk biedt een goed pensioen.

Bijzonderheden

Als je bij ons in dienst komt, vragen we een verklaring omtrent gedrag (vog).

Solliciteren

Wil je het verschil maken? En als vaktechnisch adviseur meewerken aan het herstellen van de problemen met de kinderopvangtoeslag? Stuur je sollicitatie dan via e-mail naar: k.van.lohuizen@belastingdienst.nl. Je kunt bij Karen ook terecht voor meer informatie over de functie en het sollicitatieproces.

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Verder lezen


Deel deze pagina

Op deze pagina