Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Vacature: senior jurist (stafjurist) bij de Commissie Werkelijke Schade in Utrecht (tijdelijk)

Als senior jurist (stafjurist) bij de Commissie Werkelijke Schade (CWS) werk je mee aan het beoordelen van verzoeken voor aanvullende schade van gedupeerden van de problemen met de kinderopvangtoeslag.

StandplaatsUtrecht
VakgebiedJuridisch
Uren per week32-36
Solliciteren voorNiet van toepassing
Niveau Wo werk- en denkniveau
DienstverbandInhuur of detachering

Let op: dit betreft een functie bij de Commissie Werkelijke Schade (CWS). De CWS is een onafhankelijke commissie. Tussen de CWS en UHT is er een duidelijke taakverdeling. Wij plaatsen deze vacature, maar zijn verder niet verantwoordelijk voor, of hebben invloed op, de verdere sollicitatieprocedure. De verdere sollicitatieprocedure verloopt via 1 van de detacheringsbureaus die genoemd worden onder ‘solliciteren’ en de CWS.

Dit ga je doen

Als senior jurist (stafjurist) bij de CWS ga je juridisch-inhoudelijke stukken over diverse juridische onderwerpen (kennisnotities) opstellen en dossier-overkoepelende juridische vraagstukken behandelen. Je gaat fungeren als inhoudelijk aanspreekpunt en sparringpartner voor secretarissen. Daarnaast ga je fungeren als contactpersoon voor UHT op dossier- en dossieroverkoepelendniveau en voor stakeholders van UHT en de CWS.

In het kort:

  • je gaat juridisch-inhoudelijke stukken opstellen;
  • je gaat dossier-overkoepelende juridische vraagstukken behandelen;
  • je gaat fungeren als inhoudelijk aanspreekpunt en sparringpartner voor secretarissen;
  • je gaat fungeren als contact voor UHT en voor stakeholders van UHT en de CWS.

Dit is de afdeling waar je gaat werken

Je gaat werken bij de Commissie Werkelijke Schade (CWS). Dit is een onafhankelijke commissie die advies geeft aan UHT over verzoeken voor aanvullende schade. De CWS bestaat uit deelcommissies en een secretariaat. Als senior jurist (stafjurist) kom je te werken bij een deelcommissie.

Dit ben jij

Je bent enthousiast, praktisch en gaat zelfstandig aan de slag. Je bent communicatief vaardig en in staat om kort en bondig te adviseren. Je bent proactief, samenwerkingsgericht en kunt goed schakelen met juristen en niet-juristen. Je zíet het werk en flexibiliteit en een dynamische werkomgeving passen je goed.

Daarnaast ben je organisatiesensitief, resultaatgericht, accuraat, gestructureerd en analytisch sterk.

Tot slot heb je minimaal 6 jaar werkervaring als griffier, rechter, advocaat of andere relevante werkervaring zoals secretaris bij een commissie en bij voorkeur een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht.

Dit biedt de CWS

De CWS biedt meerdere posities aan als senior jurist (stafjurist) op inhuur- of detacheringsbasis. Het gaat om functies van 32-36 uur per week in Utrecht. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, maar je wordt wel minimaal 2 dagen per week op kantoor verwacht.

Ook UHT is vaak op zoek naar juristen in verschillende rollen. Ben je een jurist? Dan kun je altijd contact opnemen met 1 van de genoemde bureaus onder ‘solliciteren’.

Bijzonderheden

De CWS vraagt je een verklaring omtrent gedrag (vog) te overleggen als je bij hen in dienst komt.

Solliciteren

Solliciteren op deze vacature doe je via een van de volgende bureaus: Brunel, DPA, Eiffel, Residentie Profs, USG Legal, Van Berkel Professionals of Yacht.

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Heb je vragen over de vacature en/of het sollicitatieproces? Neem dan contact op met een van de detacherings- en/of uitzendbureaus. Zij beantwoorden je vragen graag.

Verder lezen

Deel deze pagina

Op deze pagina