Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Vacature: bezwaarjurist nieuwe regelingen in Utrecht (tijdelijk)

Als bezwaarjurist kinderopvangtoeslag werk je mee aan het financieel herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Je zet jouw juridische kennis en ervaring onder andere in door bezwaarzaken te behandelen.

StandplaatsUtrecht
VakgebiedJuridisch
Uren per week32-36
Solliciteren voorNiet van toepassing
Niveau Wo werk- en denkniveau
DienstverbandInhuur of detachering

Dit ga je doen

Als bezwaarjurist nieuwe regelingen ben je aanspreekpunt bij lopende bezwaarprocessen in de werkstroom bezwaar met betrekking tot de kindregeling. In de toekomst kunnen daar ook bezwaren met betrekking tot andere regelingen bijkomen. Je leidt hoorzittingen met kinderen en/of hun gemachtigden en je neemt beslissingen op bezwaren in overeenstemming met van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Daarnaast ga je ingewikkelde casuïstiek en complexe regelgeving begrijpelijk verwoorden in woord en geschrift. Bij al je werkzaamheden houd je de menselijke maat in het oog.

In het kort:

  • je bent aanspreekpunt bij lopende bezwaarprocessen met betrekking tot de kindregeling;
  • je leidt hoorzittingen;
  • je neemt beslissingen op bezwaren;
  • je gaat ingewikkelde casuïstiek en complexe regelgeving begrijpelijk verwoorden.

Dit is de afdeling waar je gaat werken

Je gaat werken in een nieuw team dat zich richt op bezwaren met betrekking tot verschillende regelingen, zoals de kindregeling. Dit nieuwe team is onderdeel van een groter bezwaarteam. In jouw team zitten naast meerdere bezwaarjuristen ook coördinatoren en vaktechnisch adviseurs.

Dit ben jij

Je beschikt over minimaal 4 jaar juridische werkervaring, waarvan 3 jaar bezwaarervaring binnen de Rijks- of lokale overheid. Je hebt een uitstekende kennis van de Algemene wet bestuursrecht en relevante jurisprudentie. Kennis van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen, compensatieregelingen en ervaring met (juridische) procedures waar kinderen bij betrokken zijn is een pré.

Daarnaast ben je accuraat, besluitvaardig, empathisch, communicatief sterk en analytisch.

Tot slot heb je wo werk- en denkniveau. Bij voorkeur aantoonbaar met een afgeronde master rechtsgeleerdheid binnen het staats- en bestuursrecht.

Dit bieden we

Wij bieden meerdere posities aan als bezwaarjurist nieuwe regelingen op inhuur- of detacheringsbasis. Het gaat om functies van 32-36 uur per week in Utrecht. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, maar je wordt wel minimaal 2 dagen per week op kantoor verwacht.

Hiernaast zijn wij ook vaak op zoek naar juristen in andere rollen. Ben je een jurist? Dan kun je altijd contact opnemen met 1 van de genoemde bureaus onder ‘solliciteren’.

Bijzonderheden

Wij vragen je een verklaring omtrent gedrag (vog) te overleggen als je bij ons in dienst komt.

Solliciteren

Wil je het verschil maken? En als bezwaarjurist nieuwe regelingen meewerken aan het financieel herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag? Solliciteer dan via een van de volgende bureaus: Brunel, DPA, Eiffel, Residentie Profs, USG Legal, Van Berkel Professionals of Yacht.

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Heb je vragen over de vacature en/of het sollicitatieproces? Neem dan contact op met een van de detacherings- en/of uitzendbureaus. Zij beantwoorden je vragen graag.

Verder lezen

Deel deze pagina

Op deze pagina