Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Vacature: bezwaarjurist kinderopvangtoeslag in Utrecht (tijdelijk)

Als bezwaarjurist kinderopvangtoeslag werk je mee aan het financieel herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Je zet jouw juridische kennis en ervaring onder andere in door bezwaarzaken te behandelen.

StandplaatsUtrecht
VakgebiedJuridisch
Uren per week32-36
Solliciteren voorNiet van toepassing
NiveauHbo werk- en denkniveau
DienstverbandInhuur of detachering

Dit ga je doen

Als bezwaarjurist kinderopvangtoeslag (kot) ben je aanspreekpunt bij lopende bezwaarprocessen in de werkstroom bezwaar. Je vertegenwoordigt UHT tijdens hoorzittingen en je behandelt uitgebrachte adviezen van de Bezwaarschriftenadviescommissie (BAC). Dit doe je door het standpunt van de BAC zorgvuldig te interpreteren. Bij onduidelijkheden over het standpunt schakel je met de vaktechnische lijn en ambtelijk ondersteuner. Daarnaast ga je ingewikkelde casuïstiek en complexe regelgeving begrijpelijk verwoorden in woord en geschrift.

In het kort:

  • je bent aanspreekpunt bij lopende bezwaarprocessen;
  • je vertegenwoordig UHT tijdens hoorzittingen;
  • je behandelt uitgebrachte adviezen van de BAC;
  • je gaat ingewikkelde casuïstiek en complexe regelgeving begrijpelijk verwoorden.

Dit is de afdeling waar je gaat werken

Je gaat werken in team Bezwaar binnen het cluster Beroep, Bezwaar, Ingebreke & Werkelijke Schade. Team Bezwaar behandelt de bezwaren die UHT ontvangt op besluiten. Het team stelt bezwaardossiers samen. Stelt schriftelijke reacties op. En neemt namens UHT besluiten over bezwaren. Bij verschillende bezwaren is het noodzakelijk dat de Bezwaarschriftenadviescommissie (BAC) advies geeft voordat UHT een besluit neemt. In die gevallen vertegenwoordigt team Bezwaar UHT in de adviesprocedure bij de BAC.

Dit ben jij

Je beschikt over goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden, ervaring in het onderhouden van contacten en proceservaring in de advocatuur. Hierdoor ben je in staat om zelfstandig procedures te voeren en verweerschriften op te stellen.

Daarnaast ben je bestuurlijk sensitief, flexibel, empathisch en analytisch.

Tot slot heb je minimaal 3 jaar ervaring met (het behandelen van) complexe bezwaarschriften en je hebt hbo werk- en denkniveau. Bij voorkeur aantoonbaar met een afgeronde hbo-opleiding rechten of sociaal juridische dienstverlening.

Dit bieden we

Wij bieden meerdere posities aan als bezwaarjurist kot op inhuur- of detacheringsbasis. Het gaat om functies van 32-36 uur per week in Utrecht. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, maar je wordt wel minimaal 2 dagen per week op kantoor verwacht.

Hiernaast zijn wij ook vaak op zoek naar juristen in andere rollen. Ben je een jurist? Dan kun je altijd contact opnemen met 1 van de genoemde bureaus onder ‘solliciteren’.

Bijzonderheden

Wij vragen je een verklaring omtrent gedrag (vog) te overleggen als je bij ons in dienst komt.

Solliciteren

Wil je het verschil maken? En als bezwaarjurist kot meewerken aan het financieel herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag? Solliciteer dan via een van de volgende bureaus: Brunel, DPA, Eiffel, Residentie Profs, USG Legal, Van Berkel Professionals of Yacht.

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Heb je vragen over de vacature en/of het sollicitatieproces? Neem dan contact op met een van de detacherings- en/of uitzendbureaus. Zij beantwoorden je vragen graag.

Verder lezen

Deel deze pagina

Op deze pagina