Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Vacature: beroepsjurist niet tijdig in Utrecht (tijdelijk)

Als beroepsjurist werk je mee aan het financieel herstel van gedupeerden van de kinderopvangtoeslag. Je zet jouw juridische kennis en ervaring onder andere in door beroepszaken te behandelen.

StandplaatsUtrecht
VakgebiedJuridisch
Uren per week32-36
Solliciteren voor Niet van toepassing
NiveauHbo werk- en denkniveau
DienstverbandInhuur of detachering

Dit ga je doen

Als beroepsjurist niet tijdig houd je je bezig met ‘beroepen niet tijdig’. Dit zijn beroepszaken waarbij wij eerder niet op tijd reageerden op een ingebrekestelling van een (mogelijk) gedupeerde. Je stelt zelfstandig schriftelijke processtukken op en voert procedures in de rechtbank. Je analyseert uitspraken en de gevolgen van die uitspraken. Je overlegt met collega’s en ondersteunt de andere beroepsjuristen.

In het kort:

  • je behandelt beroepszaken die gaan over ‘beroepen niet tijdig’;
  • je schrijft verweerschriften en processtukken;
  • je overlegt met je collega’s bij UHT;
  • je werkt inhoudelijk aan hoorzittingen;
  • je analyseert en verwerkt uitspraken van de rechtbank en de gevolgen van deze uitspraken.

Dit is de afdeling waar je gaat werken

Je gaat werken in team Beroep. Dit team valt onder het cluster Beroep, Bezwaar, Ingebreke & Werkelijke Schade. Hier werken medewerkers die verantwoordelijk zijn voor processen die (mogelijke) gedupeerden kunnen volgen als zij het oneens zijn met UHT.

Dit ben jij

Je beschikt over een oplossingsgericht denkvermogen en bent in staat om op een prettige manier te overleggen met collega’s. Je hebt ervaring met het opstellen van juridische stukken en aantoonbare affiniteit met gerechtelijke instanties. Je dringt snel door tot de kern en kunt goed zelfstandig werken.

Daarnaast ben je organisatiesensitief, accuraat, flexibel, secuur en analytisch.

Tot slot heb je aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving en hbo werk- en denkniveau bij voorkeur aantoonbaar met een afgeronde juridische opleiding.

Dit bieden we

Wij bieden meerdere functies aan als beroepsjurist niet tijdig op inhuur- of detacheringsbasis. Het gaat om functies van 32-36 uur per week in Utrecht. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, maar je wordt wel minimaal 2 dagen per week op kantoor verwacht.

Hiernaast zijn wij ook vaak op zoek naar juristen in andere rollen. Ben je een jurist? Dan kun je altijd contact opnemen met 1 van de genoemde bureaus onder ‘solliciteren’.

Bijzonderheden

Wij vragen je een verklaring omtrent gedrag (vog) te overleggen als je bij ons in dienst komt.

Solliciteren

Wil je het verschil maken? En als beroepsjurist niet tijdig meewerken aan het financieel herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag? Solliciteer dan via een van de volgende bureaus: Brunel, DPA, Eiffel, Residentie Profs, USG Legal, Van Berkel Professionals of Yacht.

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Heb je vragen over de vacature en/of het sollicitatieproces? Neem dan contact op met een van de detacherings- en/of uitzendbureaus. Zij beantwoorden je vragen graag.

Verder lezen

Deel deze pagina

Op deze pagina