Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Vacature: beroepsjurist (WO niveau) in Utrecht

Als beroepsjurist werk je mee aan het financieel herstel van gedupeerden van de kinderopvangtoeslag. Je zet jouw juridische kennis en ervaring onder andere in door beroepszaken te behandelen.

StandplaatsUtrecht
VakgebiedJuridisch
Uren per week32-36
Solliciteren vóór2 december a.s.
NiveauWo werk- en denkniveau
DienstverbandVast

Dit ga je doen

Als beroepsjurist behandel je onder andere beroepszaken en voorlopige voorzieningen. Je schrijft processtukken, overlegt met de rechtspraak en analyseert uitspraken en de gevolgen van die uitspraken. Je stelt zelfstandig schriftelijke processtukken op en voert procedures in de rechtbank.

In het kort:

  • je behandelt beroepszaken, voorlopige voorzieningen, hogerberoepzaken en wrakingszaken;
  • je schrijft processtukken;
  • je overlegt met de rechtspraak, (mogelijk) gedupeerden en/of hun gemachtigden en je collega’s bij UHT;
  • je werkt inhoudelijk aan hoorzittingen;
  • je analyseert en verwerkt uitspraken van de rechtbank en de gevolgen van deze uitspraken.

Dit is de afdeling waar je gaat werken

Je gaat werken in team Beroep. Dit team valt onder het cluster Beroep, Bezwaar, Ingebreke & Werkelijke Schade. Hier werken medewerkers die verantwoordelijk zijn voor processen die (mogelijke) gedupeerden kunnen volgen als zij het oneens zijn met UHT.

Dit ben jij

Je beschikt over ruime proceservaring. Daardoor ben je in staat om zelfstandig procedures te voeren in de rechtbank en verweerschriften en schriftelijke processtukken op te stellen.

Daarnaast ben je stressbestendig en heb je overtuigingskracht, inlevingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Tot slot heb je aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving en een wo-masterdiploma Nederlands recht met een specialisatie in bestuursrecht en/of civiel recht.

Dit bieden we

Wij bieden meerdere functies aan als beroepsjurist op inhuur- of detacheringsbasis. Het gaat om functies van 32-36 uur per week in Utrecht. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, maar je wordt wel minimaal 2 dagen per week op kantoor verwacht.

Na verloop van tijd bieden we je graag de mogelijkheid om bij ons in vaste dienst te komen met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd op basis van een vooraf vastgesteld aantal declarabele uren. Dit doen wij graag in goed overleg met jou en het bureau waarvoor je nu werkt.

Hiernaast zijn wij ook vaak op zoek naar juristen in andere rollen. Ben je een jurist? Dan kun je altijd contact opnemen met 1 van de genoemde bureaus onder ‘solliciteren’.

Bijzonderheden

Wij vragen je een verklaring omtrent gedrag (vog) te overleggen als je bij ons in dienst komt.

Meer informatie & solliciteren

Wil je het verschil maken? En als beroepsjurist meewerken aan het financieel herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag? Solliciteer dan via Werken voor Nederland.

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Verder lezen

Deel deze pagina

Op deze pagina